Haberler

Lider Group'dan İpsala'ya Milyonluk Yatırım

Lider Group Edirne'nin İpsala İlçesine, Hayvan Üretim Tesisi, Et İşleme Tesisi, İdari Bina ve Satış Mağazasının Yanı Sıra İçinde Bir de Otel Bulunan Et Entegre Tesis Kuruyor

Lider Group Edirne'nin İpsala ilçesine, hayvan üretim tesisi, et işleme tesisi, idari bina ve satış mağazasının yanı sıra içinde bir de otel bulunan et entegre tesis kuruyor. Lider Group Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Yılmaz, yaptığı açıklamada, Edirne'nin İpsala ilçesinde 700 dönüm alan içine 12 bin metrekare et işleme tesisi, 3 bin metrekare idari bina, restoran, satış mağazası, 80 odalı otel ve 25 bin metrekare kapalı hayvan üretim tesisi ile Türkiye'nin ilk et entegre tesisini kurmaya başladıklarını söyledi.

Türkiye'de ilk olacak bu tesiste hayvanları kendilerinin yetiştireceklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

'Kesime hazır hale gelen hayvan, canlı hayvan tesise girecek, kesimi ve tüm işlemlerinden sonra sucuk ve diğer et ürünleri olarak paketlenmiş halde çıkacak. Kuracağımız bu tesisle birlikte bölge besicilerimizle de sözleşmeli besicilik ve hayvanlar için buğday, arpa, çavdar ve yonca yetiştirmeleri için destek ve alım garantisi ile sözleşme yapacağız. Daha önce Karaman'da uyguladığımız sistemi İpsala'da uygulayacağız. Karaman'da uyguladığımız sistemle daha önce 1.5 milyon olan hayvan sayısı şuan 3 milyona yaklaştı.'

Şirket olarak Trakya'dan aylık 6 bin Kıvırcık koyun aldıklarını ve kurulacak bu tesisle, bölgedeki üreticilere daha fazla katkı sağlayacaklarını anlatan Yılmaz, 'Trakya'da entegre et tesisi bulunmamaktadır. Belediye mezbahaları eski olduğu için yeterince hijyen değil. Bizimde çalıştığımız et verdiğimiz Kipa, Migros gibi büyük ulusal ve uluslararası marketler ürünlerin hijyenik olmasını istiyor. Bu tesisimiz bu konuda son sistem bilgisayarlı olacak' diye konuştu.

25 bin metrekare kapalı alana kurulacak besihanede hedefin 5 bin adet hayvan yetiştirilmek olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

'5 kuşaktır bu işi yapıyoruz. Türkiye'de büyük firmalar, et üretim işinden çekilirken, biz buraya yaklaşık 30 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Türkiye'deki kırmızı et sıkıntısının asıl sebebi üretimin günden güne düşmesidir. Sıkıntı üretim yapılmamasıdır. Türkiye'de nüfus artarken hayvan sayısı düşmektedir. Damızlık yetiştiriciliği bilinçli yapılırsa ülkemizde et sıkıntısının çok fazla olacağını sanmıyorum.

Burada uygulayacağımız sisteme bölge hayvan üreticilerini de dahil edip hem üreticilerimize, hem bölgemize, hemde ülkemize katma değer sağlayacağız. Bu bölgeye yapılan bu yatırım bölgenin geleceği için önemli olacak. Diğer taraftan Trakya hayvancılık konusunda teşvik dışında. Trakya'nın mutlaka teşvik kapsamına alınması gerekiyor. Ayrıca İpsala'da gümrükleme sıkıntısı yaşanıyor. Bir ürünü yurt dışına çıkarmak için ya Edirne'ye yada Tekirdağ'a gitmek gerekiyor. Bu da zaman ve para kaybına sebep olmaktadır. Mutlaka burada gümrükleme sahası açılmalıdır.

Öte yandan kurulacak tesiste 250 kişi çalışacak. Çalışanlar özel eğitimlerden geçirilecek. Hedefimiz tesisleri nisan sonunda tamamlamak. Tesislerimizin açılışını Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül yapacak.'

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title