Haberler

Lice Ve Diyarbakır'daki Saldırı Olayı

İstanbul'da yakalanan terör örgütü PKK üyesi Orhan Figan hakkında 43 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48 yıla kadar hapis cezası istendi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 askerin şehit edildiği Kayacık Jandarma Karakolu ile 4'ü polis memuru 5 kişinin şehit edildiği polis servis aracına saldırı olayıyla ilgili olarak İstanbul'da yakalanan terör örgütü PKK üyesi Orhan Figan hakkında 43 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Figan'ın 2000'li yıllarda katıldığı terör örgütünde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü, yapılacak eylemlerle ilgili keşif ve istihbarat çalışmalarının yanında silahlı eylemlere de iştirak ettiği kaydedildi.

-İstanbul'DA EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDI-

Sanık Figan'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının teknik takipli bir soruşturması kapsamında 18 Eylül 2009 tarihinde Bahçelievler ilçesi Şirinevler Mahallesi'nde yakalandığı belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Örgüt tarafından son dönemlerde ülkemizdeki huzur ve sükun ortamını bozmak amacıyla metropol iller başta olmak üzere büyükşehirlerde ve bölge illerinde provakatif eylemler yapmak eğiliminde olduğu, örgüt üyelerinin fırsat bulmaları halinde malzeme temin ederek bu eylemleri gerçekleştirmelerini öngördükleri belirlenmiştir.

Ancak yapılan operasyonlarla bu faaliyetlerin bir çoğu bertaraf edilmiştir. Şüpheli Orhan Figan da bu tür eylem yapma hazırlığı ve arayışında olduğu, İstanbul'da bazı şahıslar ile irtibat kurduğu belirlenmiş, ancak eylemi gerçekleştirme şansı bulmadan yakalanmıştır. "

İddianamede, daha önceden yakalanan ve teslim olan örgüt üyelerinin beyanlarında, sanık Figan'ın 2008'de Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okuluna ait servis aracına yönelik saldırı eylemini "Reber" kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz ile gerçekleştirdiği, bu bilgiyi eylemi yapan Yıldeniz'den bizzat duyduklarını belirttikleri kaydedildi.

Ayrıca, örgüt üyesi H. E'nin de şüpheli Figan'ın 2008 yılında Lice Kayacık Jandarma Karakoluna yapılan saldırı olayına katılan örgüt mensuplarından biri olduğu yönündeki ifadesine de yer verildi.

İddianamede, Bingöl'ün Kığı ilçesi Şeytan Dağları bölgesinde 27 Ekim 2009 tarihinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda ele geçirilen ve terör örgütü üyelerine ait olduğu bildirilen dizüstü bilgisayarında şüpheli Figan'ın Kayacık Jandarma Karakoluna ait bir kroki üzerinde çalışırken fotoğrafının bulunduğu kaydedildi.

-LİCE VE Diyarbakır'DAKİ SALDIRI-

İddianamede, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Kayacık Jandarma Karakolu'na 19 Kasım 2008 günü tenteli ve kum torbalarıyla takviye edilmiş araçla düzenlenen saldırıda Jandarma Çavuş İsmail Uygun ile Jandarma Er Fevzi Güngör'ün şehit olduğu, 10 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Olay sonrasında saldırının olduğu bölgede 20 el bombası ve 5 roketatar mühimmatı, 1 uzaktan kumandalı mayının ele geçirildiği bildirildi.

İddianamede, Diyarbakır'da 8 Ekim 2008'de Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okuluna ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen saldırıda ise 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit olduğu, 25 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

-İSTENEN CEZA-

İddianamede, şüpheli Figan hakkında TCK'nın "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", 7 kez "kasten adam öldürmek" ve 35 kez "adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 43 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "mala zarar vermek", "patlayıcı madde bulundurmak", "ruhsatsız silah" ve "evrakta sahtecilik" suçlarından 48 yıla kadar hapsi istendi.

Sanık Figan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
title