Haberler

"Laik Demokratik Türkiye İçin Güçlerimizi Birleştirelim" Mitingi

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun Mersin'de Ortaklaşa Düzenlediği "Laik Demokratik Türkiye İçin Güçlerimizi Birleştirelim" Mitingi, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda Gerçekleştirildi.

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun Mersin'de ortaklaşa düzenlediği "Laik Demokratik Türkiye İçin Güçlerimizi Birleştirelim" mitingi, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, CHP Milletvekilleri Yılmaz Ateş, Fuat Çay, Vahit Çekmez, Şefik Zengin, Ali Oksal ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile sivil toplum örgütü ve mahalle muhtarları yer aldı. "Aleviler'in silahları saz, mermisi ise güzel sözdür" sloganıyla Türkiye'nin güçlü seslerinden Musa Eroğlu, Özlem Özdil ve Mustafa Özaslan'ın konser vererek

katılımcılara coşkulu anlar yaşattığı mitingde, "Türkiye laik değildir, laik kalacak" yazılı dev pankart dikkat çekti. Mitingde Hacı Bektaşi Veli Derneği Mersin Şubesi semah ekibinin gösterisinin ardından stadyumu dolduran vatandaşlar, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları attı. Daha sonra stad içine inen Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker ile Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel halkı selamlayarak, barışı sembol eden 4 beyaz güvercini gökyüzüne bıraktı.

Ardından kürsüye gelen Turgut Öker, Aleviler'in son 20 yıl içerisinde tek küçük bir toplumsal gerilime bile sebep olmadığını belirterek, "Bugün Aleviler olarak bu ülkede ortaya çıkışımızdan buyana öğretimiz gereği bütün farklı inançları, kimlikleri kardeş bildik. Farklılıkları zenginlik bildik. Eğer bu ülkede Aleviler yüzyıllardır baskı altında tutulmamış olsaydı, bugün Türkiye'de bu toplumsal gerilim olmazdı. Türk-Kürt gibi, Alevi-Sünni gibi, Laz-Çerkez gibi farklı inançlardan, kimlikten insanları

birbirlerine kırdırtmazlardı. Biz kendimize saygı duyduğumuz kadar, bu ülkede Sünni, Çerkez kardeşlerimize de saygı duyuyoruz" dedi.

"Şunu herkes bilmelidir ki, Aleviler bundan böyle hiç kimsenin oy deposu değildir" diye devam eden Öker, "Aleviler yüzyıllardır aydınlığın, kardeşliğin, demokrasinin bekçisi olduysa, önümüzdeki seçimde de demokrasi güçleri içerisinde ayrımcılık yapanların yakasına yapışacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 27 yıldır Türkiye'ye girişi yasak olan Ozan Emekçi ve 21 yaşındaki oğlu Fırat birlikte sahneye çıkarak konser verdi. Konserin ardından "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları ile platforma gelen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Özel, konuşmasında AK Parti hükümetine yüklendi. Konuşmanın ardından Emekçi, Musa Eroğlu, Özlem Özdil ve Mustafa Özarslan'ın konseri ile miting sona erdi.

(ÖT-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title