Haberler

Kuzulu Mezraasında Toprak Altında Kalanlar Anıldı

Koyulhisar'ın Sugözü köyü Kuzulu mezraasında 7 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, törenle anıldı.

Koyulhisar'ın Sugözü köyü Kuzulu mezraasında 7 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, törenle anıldı.

Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük, anıt mezarda düzenlenen törende, afette hayatını kaybedenleri anmak için toplandıklarını belirtti. Sündük, "Allah'tan bir daha böyle afetleri ülkemizin hiçbir yerinde meydana getirmemesini arzu ediyoruz. Allah bir daha böyle günleri yaşatmasın. Heyelanda hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ise baş sağlığı diliyorum" dedi.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ise 2005 yılındaki heyelanda bölgeye giden ilk kişilerden birisi olduğunu anlatarak, "Buradaki durumu o zaman ilgili tüm mercilere bildirdim. Devletimizin bütün gücü buraya anında intikal etti. Belediye olarak elimizden ne geliyorsa bütün imkanlarımızı buraya seferber ettik. Ancak toprak altında kalanlara ulaşmak asla mümkün olmadı. Onun için bugün burada toplandığımız anıtın yapılmasına karar verildi" diye konuştu.

Sugözü Köyü Derneği Başkanı Mehmet Demirci ve Sugözü Köyü Muhtarı Şenol Demirci, heyelanda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bu arada, heyelanda 6 yaşındaki kızı Arife ile kızıyla aynı adı taşıyan kayınvalidesini kaybeden Nuray Karaduman gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene, Koyulhisar Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Yücel Yılmaz, Koyulhisar Emniyet Amiri Yunus Emre Ünveren, resmi daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Heyelanda annesini kaybeden Iğdır Valisi Amir Çiçek'in işlerinin yoğunluğu nedeniyle anma programına katılamadığı bildirildi.

Koyulhisar'ın Sugözü köyü Kuzulu mezraasında, 17 Mart 2005'te meydana gelen heyelanda 15 kişi toprak altında kalmıştı. Bölgede heyelanın devam etmesi nedeniyle yaşamını yitirenler toprak altından çıkarılamadan enkaz kaldırma çalışmalarına son verilmişti.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Demirci İlhan Eren Koyulhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title