Haberler

Kutsal Kent Kudüs'te Eşcinsel Yürüyüşü

İsrail'de Büyük Tartışmalara Neden Olan "Gay ve Lezbiyen Yürüyüşü", Dindar Yahudilerin Tepkisine Rağmen Kudüs'te Gerçekleştirildi.

İsrail'de büyük tartışmalara neden olan "Gay ve Lezbiyen Yürüyüşü", dindar Yahudilerin tepkisine rağmen Kudüs'te gerçekleştirildi.

Kudüs'ün merkezindeki Bağımsızlık Parkı'nda toplanan binlerce eşcinsel slogan atarak yürüdü. Birçok İsrailli'nin de destek verdiği yürüyüşe gökkuşağı rengindeki flama ve İsrail bayraklarıyla katılan eşcinseller, daha demokratik yaşam istediklerini söyledi. Gay ve lezbiyenler, "özgür aşk" pankartları altında yürüyerek sloganlar attı. Kudüs Gay ve Lezbiyenler Merkezi tarafından organize edilen yürüyüşte büyük bir olay yaşanmazken, güvenlik güçleri, yürüyüş istikametindeki caddeleri hem karadan hem de havadan güvenlik çemberi altına aldı.

Eylemi organize eden Kudüs Gay ve Lezbiyenler Merkezi Sözcüsü Amit Levy, eşcinsel hakları için sokakta olduklarını söyleyerek "Kudüs'te birçok çeşit insan yaşıyor. Biz şunu söylemek istiyoruz, buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz. Burada hiçbir şeyi tahrik etmiyoruz ve kimseyi kötülemiyoruz. Sadece haklarımızı istiyoruz. Şu anda İsrail'de eşcinsel evlilikleri hala yasal değil. Gay ve lezbiyenler, korku duymadan Kudüs sokaklarında ele ele tutuşup gezemiyor. İsrail'de şu an Tel Aviv, eşcinsellerin başkenti konumunda. Orada her yere gidebiliyorsunuz ancak biz sadece Tel Aviv'de değil, her yerde özgür olmak istiyoruz. Biz özgür yaşamımızı her yerde sürdürmeyi istiyoruz. Umarız bütün dünyada" diye konuştu.

Eyleme katılanlardan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi İnbal Yodfat, lezbiyen olduğunu söyleyerek, "Kudüs'te lezbiyen olmak istemezsiniz. Sokakta ele ele tutuşmak bile çok zor. İnsanlar size tepki gösteriyor. Biz sadece kendimiz olmak istiyoruz. Mutluyuz ve dünyada barış istiyoruz" dedi.

Galline Portdes Bras isimli homoseksüel ise, "Bizim mesajımız, çok basit. Özgürlük istiyoruz. Biz, bizim bakış açımızı kimseye zorla kabul ettirmiyoruz. Kimse de kendi bakış açısını bize kabul ettirmeye çalışmasın istiyoruz" ifadesini kullandı.

Yahudi eşcinseller, dini liderlerin tehditlerine rağmen Kudüs'te planladıkları yürüyüşü gerçekleştirdi. Göstericiler Kral Davut Caddesi'nde yürüyerek sloganlar attı. 3 binden fazla eşcinselin katıldığı gösteride, yaklaşık 2 bin kadar da polis görev yaptı. Renkli bayrak ve flamalarla yürüyüş yapan kadın ve erkek eşcinseller, haklarının güvence altına alınmasını istedi.

Kameralara öpücük yollayan eşcinsellerin yürüyüşü, geçen yıllara nazaran ciddi bir olay yaşanmadan sona erdi.

(İA-DD-DD-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title