Haberler

Kütahyaek Görüntülerleedirne´Deki Maden Ocağında Ölen İşçilerden Halil Açıkgöz Kütahya´Da Toprağa Verildi

Edirne'nin Keşan İlçesi Küçükdoğanca Köyü'nde Bulunan Kale Madencilik Şirketine Ait Ocakta Ölen 3 İşçiden Halil Açıkgöz (46), Kütahya'nın Emet İlçesine Bağlı Günlüce Beldesinde Toprağa Verildi. Açıkgöz'ün Önümüzdeki Ramazan Bayramından Sonra Emekli Olup Hacca Gitmek İstediği Belirtildi.

EDİRNE'nin Keşan ilçesi Küçükdoğanca Köyü'nde bulunan Kale Madencilik şirketine ait ocakta ölen 3 işçiden Halil Açıkgöz (46), Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Günlüce beldesinde toprağa verildi. Açıkgöz'ün önümüzdeki Ramazan bayramından sonra emekli olup hacca gitmek istediği belirtildi.

Ölen evli bir çocuk babası Halil Açıkgöz'ün cenazesi dün akşam saatlerinde yakınları tarafından Günlüce beldesine getirildi. Açıkgöz'ün tabutu bugün belde belediyesinin cenaze aracı olan traktörle çekilen kabinin içerisine konuldu. Halil Açıkgöz'ün cenazesi cenaze aracıyla evinin önüne götürüldü. Açıkgöz'ün eşi, yakınları ve çok sayıda kadın cenaze aracının yanında gözyaşı döküp dua okudu.

Maden işçisi Halil Açıkgöz'ün cenazesi daha sonra belde mezarlığı girişinde 90 yaşında ölen Ali Tuncay adlı kişinin cenazesinin yanındaki musalla taşına konuldu. Cenaze törenine AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, Emet ilçe Belediye Başkanı Mustafa Koca, Günlüce beldesi Belediye Başkanı Cemil Korkut ile çok sayıda kişi katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından Halil Açıkgöz'ün bir yakını geleneksel olarak mezarlık önünde sıraya giren 30'a yakın çocuğa para verdi. Açıkgöz'ün cenazesi belde mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

BAYRAMDAN SONRA EMEKLİ OLACAKTI

Yakınları Halil Açıkgöz'ün 15 yıldan buyana Edirne'de maden ocaklarında çalıştığını söyleyerek, "Halil daha önce beldede 10 yıl süreyle kahvehanede çalışmıştı. 15 yıldır da Edirne'deki maden ocağında çalışıyordu. Eşi ve çocuğu ise buradaydı. Bize 'Yeraltında çalışmak çok riskli. Her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıyayız' diyerek önümüzdeki Ramazan bayramından sonra emekli olacağını ve hacca gideceğini söylüyordu" dedi.

İŞ KAZASI DEĞİL İŞ CİNAYETİ

Cenaze törenine katılan Maden-İş Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Çümen, Türkiye'nin iş kazalarında dünyada 3'üncü Avrupa'da ise birinci olduğunu söyledi. Maden ocaklarındaki iş kazalarının kader olmadığını ifade eden Ahmet Çümen, "Bunlar tesadüf değil, kader değil. Özellikle yeraltındaki iş kazaları ihmalden, denetim noksanlığından kaynaklanıyor. Bunlar iş kazası değil iş cinayetidir. Özel sektöre ait ocaklarda çalışan işçiler işten atılma korkusuyla sendikalı olmuyor. Burada çalışan mühendisler de işten çıkarılma korkusuyla ocaktaki noksanlıkları dile getiremiyor" dedi.

Maden ocağından emekli olduğunu belirten Günlüce köyü sakinlerinden Muzaffer Yabi'de, kendisinin tecrübeli olduğu için Edirne Keşan'a giderek oluşturulan ekiple hemşerisi Halil Açıkgöz'ün cesedini ocaktan çıkardıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title