Haberler

Kütahya'dan Kısa Kısa

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Çocukoloji Kulübü, lösemili çocuklar yararına kermes düzenledi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Çocukoloji Kulübü, lösemili çocuklar yararına kermes düzenledi.

Kulüp Başkanı Burcu Balık, yaptığı yazılı açıklamada, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kütahya Şubesi üyesi lösemili çocukların annelerinin hazırladığı el işi ürünlerin, Merkez Yerleşkedeki stantta satıldığını bildirdi.

İki hafta süren kermesten elde ettikleri geliri LÖSEV Kütahya Şubesine bağışladıklarını, ayrıca etkinlik sonunda LÖSEV Kütahya Şubesi Halkla İlişkiler Biriminden Can Öney tarafından konferans verildiğini duyuran Balık, şunları kaydetti:

"Konferansta, lösemi hastalığı, trombosit ve kemik iliği nakli hakkında katılımcılara bilgi verildi. Konferans sonunda isteyen katılımcılar vakfa üye oldu. Kulüp olarak LÖSEV ile tanışalı bir yıl oldu. Ancak aradan geçen bu sürede lösemili kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonra da onlar ve aileleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız."

-DPÜ-KÜTSO işbirliğiyle OSB ziyaretleri devam ediyor

(fotoğraflı)

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) temsilcilerinden oluşan heyet, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) gezilerine devam ediyor.

DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, 1. OSB'de faaliyet gösteren bir firmanın tesislerini ziyaret ederek yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Bir süredir KÜTSO ile samimi çalışmalar yaptıklarını duyuran Prof. Dr. Erarslan, şunları kaydetti:

"Kütahya'ya, ülkemize en azından bu noktada bir akademik kurum olarak borçlu olduğumuzu düşünüyoruz. Sadece eğitim öğretim değil, sürekli güncel bilgileri, literatürü tarayan, bilim ve bilgi üreten, teknoloji üreten kişiler olarak bunların mutlaka hayata geçmesi için sanayiye yansıtmamız gerekiyor. Bu manada muhakkak akademi ile sanayicinin buluşması gerekiyor. Şimdiye kadar ziyaret ettiğimiz ve temasa geçtiğimiz iş çevrelerinin gerçekten aynı duygu ve düşünceler içinde olduklarını gördük."

-İl Özel İdaresi ekipleri yolda mahsur kalan kişiyi kurtardı

(fotoğraflı)

Kütahya'da, yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunu ulaşıma açan İl Özel İdaresinin karla mücadele ekipleri, aracıyla yolda mahsur kalan kişiyi kurtardı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, karla mücadele ekiplerinin, İstanbul'da yaşayan Ercan Özdemir'in aracıyla mahsur kaldığı Seydiköy mevkisine ulaşarak onu kurtardığı bildirildi.

Özdemir'in, İstanbul'a gittikten sonra Genel Sekreterliğe bir mektup gönderdiği duyurulan açıklamada, greyder operatörü Mehmet Sarı ve karla mücadele ekiplerine teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.

- Milano'da ebru sergisi

(fotoğraflı)

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazgaç, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen

"BIT 2012" Uluslararası Turizm ve Kültür Şenliklerine katılarak, ebru sanatını Avrupa'ya tanıttı.

Yrd. Doç. Dr. Yazgaç, yaptığı yazılı açıklamada, 16-19 Şubat'ta Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin özel daveti ve Kültür ve Turizm Bakanlığının görevlendirmesiyle Milano'daki fuara katıldığını bildirdi.

Davetten büyük onur duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Yazgaç, şunları kaydetti:

"Türkiye standında geleneksel Türk el sanatlarımızdan ebru sanatını tanıtma görevi bana verildi. Canlı ebru gösterisi yaptım ve eserlerimiz fuar alanında ziyaretçilere sunuldu. Ebru sanatının bir Osmanlı-Türk sanatı olduğunu özellikle vurguladım. İtalyanlar standımızı ziyaret ederek eserlerimize hayran kaldı. Yaptığım ebru eserlerini, ilgiyle beni izleyen meraklı ziyaretçilerime hediye ettim. Milano Başkonsolosumuz Aylin Sekizkök ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şenay Başer de standımızı ziyaret ederek, bizi kutladı."

Yrd. Doç. Dr. Yazgaç, stantta, DPÜ GSF Grafik Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Ceyda Bayraktar'ın hazırladığı afişler ve kitap ayraçlarına da yer verdiklerini duyurdu.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Milano Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title