Haberler

Kütahya'da Parkları Artık 'Mahalleli Koruyacak'

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, Kütahya Belediyesi tarafından finanse edilen 'Mahalleli Park Sorumluları' projesinin protokolü, törenle imzalandı.

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, Kütahya Belediyesi tarafından finanse edilen 'Mahalleli Park Sorumluları' projesinin protokolü, törenle imzalandı.

Protokol imza törenine; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruhi Çokan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fevzi Gökçe ve İş-Kur İl Müdürü F. Eren Türkmen katıldılar.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Kütahya'da ve Türkiye'de belki ilk kez uygulanacak böylesine önemli sosyal bir projeyi kurumlarımızın iş birliği ile hayata geçirmekten dolayı çok mutluyum. Projemiz Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Kütahya Belediyesi tarafından finanse edilen "Mahalleli Park Sorumluları" Projesidir. Şehirlerde en önemli dinlenme alanları olarak; çocuklarımızın, gençlerimizin ve yaşlılarımızın buluştuğu mekanlar yani parklar ön plana çıkmaktadır. Kütahya'mızda 190 adet parkımız bulunmakta olup her yıl bu sayı artmaktadır. 190 parkımızın önemli bir kısmında bu park içerisinde bulunan büfeleri, çay ocaklarını ve varsa tesisleri bakımlarından sorumlu tutuyoruz. Parkların bakımı, sorumluluğu, güvenliği, her yönüyle sözleşmelerle belirlenen kişiler tarafından yapılacaktır. Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğü'de üzerine düşen yıllık bakımlarını yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir. Ancak bu 190 parktan 88 adedinin, gördüğümüz kadarıyla mahalle içlerinde kaldıklarından dolayı, tesisleşmeye müsait olmadığını ve atıl vaziyette kaldığını tespit ettik. Bu parkların yeterince bakımla, temizlikle ve güvenlikle buluşabilmeleri için sosyal bir projeyle bu sorunu çözmeye çalıştık" dedi.

"YARIM GÜN ÇALIŞIP AYLIK 317 TL MAAŞ ALACAKLAR"

Mahalle park sorumluların yapılan müracaatlar sonrası şeffaf bir şekilde değerlendirilip göreve başlatılacağını kaydeden Başkan İça, "Sosyal projemizde ki amaç atıl vaziyette olan parklarımızın bulunduğu mahallelerde ikamet eden, ihtiyaç sahibi, yardım alan veya almaya şartları uygun olan, çalışacak durumu olan vatandaşlarımızın bayan veya erkek istihdam edilmeleridir. Ailelerine katkı sağlayacak konuma getirebilmek için projemiz bu insanlarımız için faydalı olacaktır. Bu projemizin yasal anlamda bir sakıncası olup olmadığı adına Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürümüzden çalışma iznini aldık. İş-Kur İl Müdürlüğümüz gerekli prosedürleri hazırlayarak olumlu katkıda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi anlamında neler yapabileceğimizi ortaya koydu. Parklarımızın güvenliği, gençlerimizin huzuru ve mahallelimizin kaynaşması içinde Emniyet Müdürlüğümüz bizlere her türlü desteği vereceği anlamında yardımlarını belirtti. Güzel bir işbirliği ile güzel bir enerji ortaya koyuldu ve bugün protokolün imza aşamasına geldik. İmzalamış olduğumuz protokolle bu projenin şartlarını belirliyoruz. Oluşturulacak komisyonlarla ihtiyaç sahiplerini birlikte belirleyeceğiz. Başvurular; 13 Nisanda başlatıp 20 Nisana kadar Belediye hoparlörümüzden, belediye internet sitesinde ve İş-Kur'un internet sitesinde ilan edilecek ve müracaat belediyemize yapılacaktır. Oluşturulacak komisyonla da çalıştırılacak ihtiyaç sahibi kişiler, objektif kriterlerle belirlenecektir.Belirlenen kişiler, öğlene kadar yarım gün kadar çalışacaklar ve Belediyemizin belirlediği bir süre içerisinde çalışmaya devam edecekler. Çalışacak vatandaşlarımızın en önemli görevi; parklarımızın bakımı, temizliği, çocuk ve yaşlılarımızın güvenlini sağlayıp topluma faydalı olmaktır. Bu çalışmanın karşılığında çalışanlarımız kısmi zamanlı sigortalı olacaklar. Bugünkü şartlar itibariyle 317 TL net maaş alacaklar ve ailelerine ekonomik destek sağlayacaklardır. Bu projeleri çoğaltıp toplumumuzu kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Bu projemizde bize destek veren kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra ortak protokol imza töreni gerçekleştirildi.

(EFE-

13.04.2012 17: 20: 56

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title