Haberler

Kuşadası'nda Yemek Fuarı Düzenlendi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından yemek fuarı düzenledi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından yemek fuarı düzenledi.

"Dünyanın en büyük açık büfesi" rekorunu kırarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Kuşadalı aşçıların katıldığı ve büyük ilgi gören fuarda zaman zaman izdiham yaşandı. Turban Kegev Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yemek Fuarı'na 26 otel ve tatil köyü ile 26 gıda firması katıldı. Aralarında rekortmen ve ödüllü aşçıların da bulunduğu ve yaklaşık 320 aşçının görev aldığı fuar, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu tarafından açıldı.

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hayati Gökçeel, geleneksel hale gelen yemek fuarında Kuşadası'ndaki otellerde görev yapan aşçıların hünerlerini sergileme fırsatı bulduğunu söyledi. Gökçeel, dünya ve Türk mutfağından özenle seçilerek yapılan yemeklerin, sergi sonunda halka sunulduğunu belirterek, gösterilen ilginin muhteşem olduğunu kaydetti. Fuara gösterilen ilginin kendilerini onurlandırdığını ifade eden dernek başkanı Gökçeel, günlerdir fuar için hazırlanan yemeklerin, bir saatte tükendiğini belirtti.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title