Haberler

Kuşadası Genç İşadamları Derneği, Yunan-türk Dostluk Derneği ile Ortak Protokol İmzaladı

Kuşadası Genç İşadamları Derneği (Kugiad) Yunan-türk Dostluk Derneği Arasında Ortak Projelerin Hayata Geçirilmesi Amacıyla Atina'da Protokol İmzalandı.

Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD) Yunan-Türk dostluk Derneği arasında ortak projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Atina'da protokol imzalandı.

Yunan- Türk Dostluk Derneği tarafından Atina Ticaret Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol adına Atina-Pire Başkonsolosu Beyza Üntuna, KUGİAD Başkanı ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TUGİK) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ali Can Turan, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çavuşoğlu, KUGİAD ve Kuşadası Ticaret Odası Hukuk Müşaviri Ömer Günel ile Yabancı Damat dizisinde canlandırdığı "Eftalya Babaanne" rolüyle Yunanistan ve Türkiye'de büyük ilgi toplayan Tülin Oral katıldı.

Gecede, Yunan-Dostluk Derneği tarafından sevilen sanatçı Tülin Oral, ile Yunanistan'ın ünlü bestecisi Evanthia Reboutsıka, Sisam Valisi Emmanouil Karlas ve Yunanlı solist Iris Mavraki ödüle layık görüldü. Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Genç İşadamları Derneği'ne ise plaket verildi. Gecede, Karditsa Geleneksel Folklor Ekibi, Sisam Adası'nın özgün oyunlarını sergiledi. ekibin oyunlarına eşlik eden Oral, Zeybek dansıyla da büyük alkış aldı.

Ödül ve plaket töreninin ardından ise KUGİAD Başkanı Ali Can Turan ile Yunan-Türk dostluk Derneği Başkanı Elli Tasoula arasında ortak projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Atina'da protokol imzalandı. KUGİAD Başkanı Ali Can Turan, Atina'da Yunan-Türk Yunan Dostluk Derneği ile kültür, sanat, spor ve ticaret alanında işbirliği yapmak ve hazırlanan projeleri hayata geçirmek için protokol imzalandığını söyledi. Özellikle Kuşadası ile Sisam adası arasında ilişkilerin geliştirilmesi için çaba sarf ettiklerini anlatan KUGİAD Başkanı Ali Can Turan, " Merhum Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in zamanın Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu ile birlikte Sisam adasına dostluk adına dikmiş oldukları zeytin fidanını büyütmek hedefiyle bu protokolü imzaladık. Bu yıl içerisinde Kuşadası ve Sisam arasında Eylül ayında bir festival gerçekleştireceğiz. Kültür ve sanat ağırlıklı, ücretsiz halk konserlerini içeren, Türk ve Yunanlı sanatçıların katılacağı festival ile ilk adımı atacağız. İmzaladığımız protokol ile ilk etapta Kuşadası ile Sisam arasında yaz ve kış aylarında daha çok turizm ve ticaret yapılmasını hedefliyoruz. Amacımız, Kuşadası ile Sisam arasında karşılıklı ilişkileri en üst düzeye çıkarmak" dedi.

KUGİAD Başkanı Turan, Atina'da gerçekleştirilen tören sırasında Yunanlı ünlü Sanatçı İris Mavraki ile görüşme fırsatı bulduklarını belirterek, " Sayın Mavraki'nin bu hafta içerisinde aynı anda 20 ülkede birden yeni almübü çıktı. Görüşmemizde, ne zaman istenirse konser için hiçbir ücret almadan Kuşadası'na geleceğini söyledi. Sayın Mavraki, daha önce de Eskişehir Senfoni Orkestrası ile Sisam adası ve Bodrum'da Türkçe ve Yunanca eserleri seslendirdiği bir konser vermişti. Ayrıca, Eftalya rolüyle Yunanistan'da bile kalpleri fetheden Tülin Oral'ı da Kuşadası'na davet ettik " diye konuştu.

(ZH-İK) 05.03.2008 15:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title