Haberler

"Kürtün Barajı Kıyı Bandı Çevre Tasarım" Projesi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün belediyesince hazırlanan "Kürtün Barajı Kıyı Bandı Çevre Tasarım" projesi tanıtım...

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün belediyesince hazırlanan "Kürtün Barajı Kıyı Bandı Çevre Tasarım" projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kürtün Lisesinin Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut ve kurum amirleri katıldı.

Kürtün Kaymakamı Öztürk, burada yaptığı konuşmada, ilçe genelinde tanıtımı yapılacak çok değerlerin bulunduğunu belirterek, "Ne yazık ki, bunları kendimiz dahi tanımıyoruz. Bu nedenle bu tip projelerin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Ancak, tanıtımını da yaptığımız projeleri de hayata geçirmeliyiz ki, gelecekte tanıtacak bir şeylerimiz olsun. Daha da önemlisi bu tip projeler, kültürel, sosyal, mali ve ticari açıdan Kürtün ilçemiz için çok önemli olduğuna inanıyorum. Aslında bu proje sadece Özkürtün beldesi için değil Kürtün için, Gümüşhane için, Karadeniz Bölgesi için de önemli bir projedir. Çok zengin turistik özelliklere sahip bölgemizdeki bu değerleri ne yazık ki tanıtamıyoruz. Bu proje sayesinde bu değerlerimizi tanıtacağımıza inanıyorum" dedi

Projenin tanıtımını yapan Özkürtün Belediye Başkanı Turgut Yakup ise, proje bedelinin 241 bin 153 lira olduğunu, DOKA tarafından 180 bin 865 lira projeye destek verildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Projemizle, Doğu Karadeniz'deki tarihi, doğal ve kültürel potansiyeli harekete geçirerek, turizmin çeşitlendirilmesini planlıyoruz. Kürtün Baraj Gölü çevresinde yapılacak olan çevre düzenlemesi ile bölgeye gelecek olan turist sayısını artırarak, bölgenin turistik bir cazibe merkezine dönüştürülmesi sağlanacaktır. Kürtün barajı kıyı bandı projesinin turizme kazandırılması ile birlikte bölgeyi ziyaret eden turların güzergah listesine Kürtün Baraj Parkının eklenmesi ile birlikte hem bölgeyi ziyaret eden turistlerin kalış süresi uzayacaktır hem de geçimini fındıktan yapan bölge halkına fındık dışı bir gelire kavuşmuş olacaktır. Parkın iç kısmında açılacak tezgahlarda ilçe halkı yöresel el sanatlarından yaptıkları hediyelik eşyaları ve yöresel yiyeceklerini satmak yoluyla gelir elde etmiş olacaklardır."

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz Kürtün Barajı Gümüşhane Özkürtün Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title