Haberler

Kurtuluş'ta Boğa Güreşi Heyecanı

ydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Kurtuluş beldesinde ilk kez gerçekleştirilen boğa güreşi yoğun ilgi gördü.90 boğanın arenaya çıktığı güreşlerden elde edilecek gelir beldeye hizmet için kullanılacak.

ydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Kurtuluş beldesinde ilk kez gerçekleştirilen boğa güreşi yoğun ilgi gördü.

90 boğanın arenaya çıktığı güreşlerden elde edilecek gelir beldeye hizmet için kullanılacak.

Daha önce deve güreşi şenlikleri ile tanınan Kurtuluş beldesi; Aydın, Söke, Umurlu, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak, Ödemiş ve Muğla'dan gelen 90 pehlivan boğanın kıyasıya mücadelesine tanık oldu. Zaman zaman kaçan boğaların altında kalanlar olurken gün boyu süren heyecan izleyenleri coşturdu. Ara sıra boğaların yanı sıra, boğa sahipleri de birbirine girerek istenmeyen görüntülere neden oldular. Güreşlerden elde edilen gelirle Beldenin Belediyespor takımı, içme suyu ve diğer belediye hizmetleri için kullanılacağını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Güler; "Beldemizde ilk kez düzenlenen boğa güreşi şenlikleri, deve güreşleri için hazırladığımız özel alanda yapılırken elde ettiğimiz gelirle beldemizin önemli ihtiyaçlarını gidereceğiz" dedi.

"GÜREŞ GELİRİ BELDE HİZMETLERİNDE KULLANILACAK"

Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler, Pirlibey Belediye Başkanı Hüseyin Horasan, Yazıkent Belediye Başkanı Adem İlkutlu, Başaran Belediye Başkanı Mehmet Çakar, Ataeymir Belediye Başkanı Mehmet Başalan, Ödemiş Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Ödemiş Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler ve 10 bine yakın güreş severin izlediği boğa güreşleri sabah erken saatlerde başladı. Akşam geç saate kadar sürdü. Başkan Güler, güreşlerin oldukça heyecanlı geçtiğini ifade ederek; "Bu işe başlamadan önce bir endişe içindeydik, kararsızlık içindeyiz bu organizasyonun altından kalkabilir miyiz diye düşünüp hep bir endişe içerisindeydik. Cazgır Hakan Demirtaş, İzzet Baydar, Turgut Aydın ve Yunus kardeşlerimizin oluşturduğu tertip komitesi ve Kurtuluş da ki komiteyle bu organizasyonu alnımızın akıyla bu güreşi buraya kadar getirdik. Sizlere eğer güzel bir güreş seyrettirebildiysek ne mutlu bize. Ayrıca boğa sahiplerimize de teşekkür ediyorum. Toplumlar hep kültürleri ile yaşarlar. Kültürlerini ön plana çıkarırlar. Bizde bu bölgede gerçekleşen bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

"10 BİN 700 TL'YE GÜREŞ AĞASI SEÇİLDİ"

Güreşlerde 90 boğa mücadele ederken güreşlerin vazgeçilmezi olan güreş ağası seçilerinde Milletvekili Kılınç, Kaymakam Arslan ve Belediye başkanlarının aralarında olduğu 19 kişi açık artırmayla ağalık için yarıştı. Güreş Ağası açık artırmada 10 bin 700 TL ile en yüksek fiyatı veren Kurtuluşlu Emekli Çiftçi İbrahim Horzum oldu. Güreşlerde baş güreşinde Sultanhisar'dan İzzet Baydar'ın "Miroğlu" isimli boğası, Ağalık kupasında Muğla'dan Hüseyin Kocasarı'nın "Baron" isimli boğası ve Başkanlık kupasında Umurlu'dan Ayhan Selçuk'un "Kara Cellat" isimli boğası kupa aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgut Aydın Kuyucak Umurlu Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title