Haberler

Kurban Adlı Oyun Sahnelendi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 'Kurban' adlı oyun sahnelendi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 'Kurban' adlı oyun sahnelendi.

Çaycuma Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği Güngör Dilmen'in yazıp, Tiyatro Arın'ın sahnelediği "Kurban" adlı oyununu tiyatro severlerle buluşturdu. Drama Eğitmeni Fahri Bozbaş'ın yönetmenliğini üstlendiği oyun, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde ilgiyle izlendi. Tiyatro Arın'ın yirmi beş kişilik kadrosu ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, öğretmenler, ev kadınları, hemşire, işçi, emekli ve esnaflardan oluşuyor. Oyunda küçük kız çocuğu Zeynep rolünü oynayan Ödül Genç ile Murat rolündeki çocuk oyuncu Arda Kumsal izleyicilerden büyük alkış aldı. Oyun, erkek egemen törelere başkaldıran Zehra adlı kadınının dramını konu alıyor. Zehra'nın mücadelesi bireysel olmakla birlikte, toplumsal anlam da taşımaktadır. Yazar, Zehra aracılığıyla toplumsal eleştiri yapmaktadır. Yaşadığı dram Zehra ve iki çocuğunun trajik bir şekilde ölümüne neden olur.

Oyunun sonunda oyunda küçük kız çocuğu Zeynep rolünü oynayan Ödül Genç'e Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol tarafından plaket verildi. Akyol, birçok zorluklarla karşılaşan ve büyük emeklerle yaşamaya çalışan amatör tiyatrolara destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Seçkin Organizasyon ve Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) katkılarıyla sahnelenen oyun, 12 Mart Salı günü saat 20.00'de ise Zonguldak'ta Atatürk Kültür Merkezinde de sahneleneceği belirtildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Dilmen Zonguldak Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title