Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Kırşehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bir Dizi Gezi ve Açılışlarda Bulunmak Üzere Kırşehir'e Geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir dizi gezi ve açılışlarda bulunmak üzere Kırşehir'e geldi.

Öğle saatlerinde Kırşehir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı valilik binası önünde Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Ak Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Halim Çakır, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı daire müdürleri karşıladı.

Bakan Günay ilk olarak Vali Bilgin'i makamında ziyaret etti. Ziyaret anısına Günay'a Vali Bilgin tarafından Ahi Evran'ın prensiplerinin yer aldığı şilt hediye edildi. Daha sonra Belediye Başkanı Halim Çakır'ı makamında ziyaret eden Günay, belediye hizmetleri ile ilgili bilgi aldı. Belediye Başkanı Çakır, Günay'dan Türk halk müziğinin güçlü sesi Neşet Ertaş'ın babası Muharrem Ertaş'ın evinin restorasyonu ile Ahi Evran Külliyesi yapımı için ödenek istedi. Günay, Çakır'ın taleplerini inceleyeceklerini ve gerekli çalışmayı yapacaklarını belirtti. Çakır tarafından Günay'a Kırşehir halısı ve onyx taşından yapılmış mermer vazo hediye edildi. Kırşehirspor amigosu olduğunu söyleyen Halil Kurt isimli genç de Bakan'a Kırşehirspor forması verdi.

AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etmek için belediyeden ayrılan Günay, belediye çıkışında Neşet Ertaş'ın akrabaları olduğu ileri sürülen Kervansaray Davul Zurna Topluluğu üyeleri ile karşılaştı. Günay'ı davul zurna çalarak karşılayan ekip adına istekte bulunan zurna ustası Kütük Kara, Kırşehir'de davul zurna çalarak geçimlerini sağladıklarını ve ekmeğe muhtaç hale geldiklerini söyleyerek, "Kırşehirli davul zurna ustaları olarak hiçbir sosyal güvencemiz yok. Gün bulup günlük yiyen, faizle borç alan insanlarız. Valimiz ve Belediye Başkanımız bize destek veriyor ama geçimimiz zor sağlıyoruz. Çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği için devlet kadrosu istiyoruz" dedi. Zurna ustasına 30 YTL bahşiş veren Günay, probleminin çözümüne yönelik yerel yönetimlerle çalışma yapacaklarını söyledi. Olumlu yanıt alan ustalar, AK Parti İl Teşkilatı'na yürüyerek giden Günay'a davul-zurna çalarak eşlik etti.

Cuma namazını Cacabey Camii'nde kılan Günay, gezi ve incelemelerine diğer cami, türbe ve medreseleri ziyaret ederek devam etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 16:00'da Kaman ilçesine bağlı Çağırkan kasabasında Japon hükümeti tarafından yapılması planlanan müze inşaatının temelini atacak.

(GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title