Haberler

Kültür Bakanı'na Şok Sözler!

Güncelleme:

Müjdat Gezen, Antalya'da yaptığı gösteride sık sık Ak Parti'yi hedef alan eleştirel espriler kullandı.

Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, Antalya'da yaptığı gösteride sık sık Ak Parti'yi hedef alan eleştirel espriler kullandı. CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın da izlediği gösteride Gezen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı hedef aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Antalya'ya gelen ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM), CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve 2 bin kişiyi aşkın hayranın katıldığı bir stand-up gösterisi sundu. Salonun tamamen dolduğu ve bini aşkın kişinin de salon dışında kurulan ekranlardan izlediği Müjdat Gezen, Mustafa Kemal Atatürk, Nazım Hikmet, Aziz Nesin'den şiirler okudu ve hayatlarından kesitler anlattı. Gezen, izleyicilerine de Atatürk, Nazım Hikmet ve Aziz Nesin'in kitaplarının yanısıra Atatürk'ün portresini de hediye etti.

'SİLİVRİ'DE NASIL VAKİT GEÇİRİYORLAR?'

Merhum arkadaşı tiyatrocu Savaş Dinçel ile yazdıkları kitap yüzünden Bayrampaşa Cezaevi'nde yattıkları dönemi anlatan Müjdat Gezen, "Elde ve ayaklarda prangalarda 40 kişilik grup yürüyor. Savaş, 'Bu ne lan bize de zincir vururlar mı?' 'Olur mu oğlum biz kitap yazdık vururlar mı?' dedim. Vurdular. Bizim savcı 21 yıl istemişti. Çok uzun bir zaman ve bir kitap yazmaktan cezaevinde yatmak. Silivri'de nasıl vakit geçiriyorlar?" dedi.

ARINÇ'A GÖNDERME

Kendisine soru sorulması için izleyicileri arasından sahneye gelmek isteyenleri çağıran Müjdat Gezen, "Bende artık AKP'lilere, sisteme uydum. Gelenlere kitap imzalıyorum. Hatta bir ara çeyrek altın bile düşündüm. Buzdolabı, çamaşır makinesi" dedi. Bir bayan izleyicisinin sahneye çıkması üzerine soru sormasını isteyen Gezen, "Hani 'Onu sorma bunu sor' diyen varya. Hep suikast bekliyor da bir türlü olmuyor hani. Haa Bülent Arınç. Onun gibi biri neyse. Toplumu bu hale getirdiler. Evet soru soramayınca sorgulayamıyoruz. O niye böyle, bu niye böyle, gemicikler nasıl alındı hiçbirşey soramıyoruz" dedi.

'ONE MİNUTE İLE FALAN OLMUYOR'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı da vantilatöre benzeten Müjdat Gezen, Atatürk'ün Mussolini ile ilgili Antalya hikayesini de anlatarak 'One minute' olayına göndermede bulundu. Antalya'da gözü olan Mussolini'nin İtalyan donanmalarına Akdeniz'de gözdağı verdiği sırada Atatürk'ün Antalya'ya gelerek küçük bir motorlu ile Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanlığı forsu ile denize açılarak İtalyan donanmasının arasına daldığını söyledi. Gezen, "İtalyan donanmaları bakıyor. Uzaktan küçük bir motorlu geliyor. Önce önemsemiyorlar. Biraz daha yaklaşınca Türk Bayrağını görüyorlar, birazdan Cumhurbaşkanlığı forsunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanını ve hemen toplanıyorlar. İşte devlet adamı böyle olur one minute ile falan olmuyor" diye konuştu.

BAYKAL'DAN ÖVGÜ

Gösteri sonunda Deniz Baykal ve Mustafa Akaydın, Müjdat Gezen'e çiçek takdim ettiler. Müjdat Gezen'i kutlayan Baykal, "Bize çok güzel bir gece yaşattı. Ülkemizde böyle omurgalı, ilkeli, sağlam aydınların bulunduğunu nadir örneklerinden bir tanesi olarak Müjdat Gezen'in şahsında bu akşam burada tanık oluşumuz bizim için çok değerli. İyi ki varsın Müjdat Gezen, inşallah yeni gençler seni yalnız bırakmayacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title