Haberler

Küçükçekmece Belediyesi, Kosova'nın 5. Yaşını Kutladı

Belediyesi, Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 5.yılını kutladı.

Küçükçekmece

Belediyesi, Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 5. yılını kutladı. Balkan ezgileriyle yöresel oyunlarının oynandığı etkinliğe katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "Biz, 5'e, 6'ya ayrılmış olabiliriz ancak bizi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Dillerimiz ayrı olsa da kültürümüz bir" dedi.

Avrupa'nın en genç ülkelerinden biri olan Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 5. yılı Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen görkemli bir törenle kutlandı. Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Sultanmurat Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen organizasyona, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Küçükçekmece Sultan Murat Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Rasim Cankurtaran, Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz, Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Gazeteci Osman Tanburacı ile çok sayıda dernek üyesi, sanatçılar ve Kosova ile

Arnavutluk kökenli vatandaşlar katıldı.

"YAŞASIN TÜRKİYE KOSOVA KARDEŞLİĞİ"

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Aziz Yeniay, Türklerin ve Kosovalıların geçmişte el ele, yürek yüreğe olduğuna değinerek, "Bizler mazide de el ele, yürek yüreğe olan kardeşler topluluğuyuz. Biz, 5'e, 6'ya ayrılmış olabiliriz ancak bizi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Dillerimiz ayrı olsa da kültürümüz bir. Bu coğrafyada yıllarca mücadele etmişiz. Bugün bir zafer günü, coşacağız, eğleneceğiz ancak yapılanları da unutmayacağız. Kosova'nın bağımsızlığının 5. yılı kutlu olsun. Yaşasın Kosova! Yaşasın Türkiye! Yaşasın Türkiye, Kosova kardeşliği!" diye konuştu.

Kosova'nın bağımsızlık kutlamalarını geleneksel hale getirdiği için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür eden Rasim Cankurtaran ise konuşmasında, "Binlerce insanın katledildiği Bosna'yı, bu soykırımı hiçbir zaman unutmayacağız. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Kosova'nın bağımsızlığının 5. yılı kutlu olsun "dedi.

"TÜRKİYE İLE DOSTLUĞU GELİŞTİRECEĞİZ"

Başkan Aziz Yeniay'a ve Türklere teşekkür eden Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri de, Kosova halkının yıllarca işkence gördüğünü ancak artık güçlü olduklarını söyledi. Bundan sonra Arnavut tarihinin, Türklerin yardımıyla gelişim ve birleşim tarihi olacağını belirten Başbakan Yardımcısı, Türkiye ile dostluğu geliştireceklerini ifade etti.

Kosova'yı anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan gecede, Rumeli Halk Sanatçıları 'Orhan-Kemal', 'Vlaznim Qukovsi', 'Kenan Can', 'Violeta Kajtazi' ve 'Proband' şarkılarıyla katılımcıları coşturdu. Sanatçılarla beraber şarkı söyleyen göçmen vatandaşlar ve Küçükçekmeceliler, gece boyunca hareketli Balkan ezgileriyle yöresel oyunlarını oynayarak, halaylar çekti. Zafer Halk Oyunları ekibinin gerçekleştirdiği gösteri ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Aziz Yeniay'ın Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri'ye çini tabak hediye ettiği törende, tüm protokol üyelerine ve sanatçılara plaket verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Kosova Cumhuriyeti Aziz Yeniay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title