Haberler

Küçük Havvanur'un Dramı

Muğla'nın Fethiye İlçesinde, 6 Yaşındaki Havvanur Kazık'ın Ailesi, Kızlarının Yüzünde ve Vücudundaki Yanık İzinin Tedavisi İçin Hayırseverlerden Yardım Bekliyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 6 yaşındaki Havvanur Kazık'ın ailesi, kızlarının yüzünde ve vücudundaki yanık izinin tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Anne Saliha Kazık, 4 yıl önce bakkala gittiği sırada çakmakla oynarken elbisesi tutuşan kızının vücudunda ve yüzünde ciddi yanık izi kaldığını, bunun da küçük kızı psikolojik olarak etkilediğini söyledi.

Eve geldiğinde kızını alevler içerisinde gördüğünü anlatan anne Kazık, kovayla su döküp kızını alevlerden kurtardığını anlattı.

Kızı Havvanur'u, Fethiye Devlet Hastanesine götürdüğünü belirten Saliha Kazık, tedavi süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Hastaneye gittiğimizde herkes 'bu çocuk ölür' dedi. Kızımı Muğla Devlet Hastanesine, oradan da İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesine sevk ettiler.

Havvanur, İzmir'de 125 gün tedavi gördü ve yaşama döndü. Maddi durumumuz iyi olmadığı için bazı sivil toplum örgütleri ve komşularımız, bize maddi destekte bulundu. Havvanur'un yüzünde ve vücudunda aşırı yanık izleri kaldı. Doktorlar, kızımın ileride sorun yaşamaması için estetik ameliyat öneriyor. Kızım arkadaşlarının arasına katılamıyor. İleride bu, daha büyük bir sorun olacak.”

Kızının, İstanbul'daki bir hastanede estetik uzmanı doktorlar tarafından muayene edildiğini belirten baba Ali İhsan Kızık, Havvanur'a,

vücudundan alınacak dokularla yeni kulak yapılacağını ve yanan yerlerin balon konularak düzeltileceğini ifade etti.

Baba Ali İhsan Kazık, “Buraya kadar hayırseverlerin yardımıyla geldik. Kızımın ilerde daha büyük psikolojik sorunlar yaşamaması için bu ameliyatın bir an önce yapılması gerekiyor. Çünkü estetik tedavinin 2,5 yıl alabileceği söylendi. Hayırseverlerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Annesinin kucağındaki küçük Havvanur, arkadaşlarıyla oyun oynamak istediğini belirterek, “Ben iyileşmek istiyorum. Herkes bana değişik bakıyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title