Haberler

Kozan'ın Gurur Günü

Kozan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı.

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kurtuluş Bayramı törenleri sabah 07.00'de 7 pare top atışı ile başladı. Temsili Milis Kuvvetleri, Kadirli caddesinden şehre giriş yaparak Hoşkadem Camisi önüne geldi. İşgalin kara günlerini temsil eden siyah örtülere sarılmış, eli zincirle bağlı, gelin kıyafeti içindeki temsili Hürriyet Kızı esir olduğu camiden milis kuvvetleri tarafından kurtarıldı. İşgalin kara günlerini simgeleyen siyah bayrak ile cami kapısındaki düşman bayrağı kaldırılarak, İstiklal Marşı eşliğinde minareye Türk Bayrağı çekildi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından cami önündeki Kurtuluş anıtına çelenk konulması ve İlçe Müftüsü Abdullah Demir'in milli birlik ve beraberliğin önemine değinen konuşmasının ardından kurtuluş seremonisi tamamlandı.

Protokol, Temsili Milis Kuvvetleri ve halk, cami önündeki seremoninin tamamlanmasıyla Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Kurum ve kuruluşların çelenklerinin anıta sunmasının ardından İlçe Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hüseyin Çopur ve Belediye Başkanı Kazım Özgan Hükümet Konağında halkın tebriklerini kabul ettiler.

Belediye Başkanı, il genel ve belediye meclis üyeleri de Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hüseyin Çopur'u makamında ziyaret ederek Kozanlılar adına Türk Silahlı Kuvvetlerine şükran duygularını ilettiler.

Stadyumdaki törenler ise saat 09.00'da başladı. Mülki erkanın halkın bayramını kutlamasının ardından Belediye Başkanı Kazım Özgan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Özgan konuşmasında, "Bugün burada hür olarak yaşayabiliyorsak, ay-yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında huzurlu bir şekilde varlığımızı devam ettirebiliyorsak, ezanlarımız bu toprakta inliyorsa, bize bu memleketi bırakan kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir" dedi.

Programda, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 110 kişilik bir ekiple, Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunu canlandıran drama sahnelendi. Drama oynanırken birçok seyircinin gözyaşlarına boğulduğu gözlenirken, drama sonunda oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

Manisa-Turgutlu Mehter Takımının gösterilerinin yer aldığı Kurtuluş Bayramı törenleri folklor gösterileri, kurtuluş turnuvalarında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve okunan şiirlerin ardından, Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde tören geçişi ile sona ererken, program sonunda gerçekleşen Paramotorlu Yamaç Paraşütü Uçuşu ve Hedef Avcılığın kontrolünde gök bombası atılması sonrasında açılan Türk bayrağı vatandaşları büyüledi.

Kurtuluş törenlerini AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural, İl Özel İdare Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Feke Belediye Başkanı Cuma İş, Eski Orman Bakanı Halit Dağlı, Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, ÇUKOBİRLİK Genel Müdürü Fevzi Kılıç, TEDAŞ Bölge Müdürü Mahmut Dalkır, TEDAŞ İl Müdürü Yusuf Ziya Karataş, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu İsmet Atlı da izledi.

(FA-AB-Y) 02.06.2008 15:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title