Haberler

Kozan'da Ramazan Konferansı

Kozan Belediyesi'nce düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında sanatçı Yaşar Alptekin, "Namazla Yeniden Doğdum" konulu konferans verdi.

Yaşar Alptekin, Muhsin Yazıcıoğlu parkındaki konferansta, namaz kılmadan geçen yıllarını yaşanmış saymadığını söyledi.

Yüce Allah'ın insanlara sayılamayacak kadar nimet verdiğini belirten Alptekin, "Bizlerde Allah'ımıza namaz kılarak şükretmeliyiz. Çünkü, ahirette bize sorulacak ilk soru namaz kılıyor muydun- olacaktır" dedi.

İnsanların sözde değil özde Müslüman olması gerektiğini belirten Alptekin,

"Günümüzde gençler, İslamiyeti tıpkı paket program gibi algılıyor ve hayata boş veriyorlar. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bir an önce tövbe etmeli ve namazımıza başlamalıyız" diye konuştu.

Alptekin, anne ve babaların hayatta iken kıymetinin bilinmesi gerektiğini de anlatarak, şunları kaydetti:

"Cennete gitmek istiyorsak, anne ve babalarımızın dualarına ihtiyaç var. Anne ve babamızın hayır duasını alalım. Evinde yaşlı anne ve babasına merhamet gösteren insana Allah da merhamet gösterir. Müslüman'ın annesine verebileceği en güzel hediye de bana göre namaza başlamaktır."

Konferans, orta oyunu gösterisi ve çeşitli yarışmalar ile sona erdi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Kazım Özgan, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir : Volkan Varan / Volkan Kaşık

Yayıncı : Süleyman Tıraş - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

yaşar alptekin kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title