Haberler

Kozan Belediye Başkanı Özgan Açıklaması

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini öne çıkarmak ve bu durumu ekonomik açıdan iyi değerlendirmek amacıyla ilçenin rotasını turizme çevirdiklerini söyledi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini öne çıkarmak ve bu durumu ekonomik açıdan iyi değerlendirmek amacıyla ilçenin rotasını turizme çevirdiklerini söyledi.

Özgan, belediyenin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında ilçede bulunan eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin ve basın mensuplarıyla Kozan Barajında belediyece hizmete sunulan teknede bir araya geldi.

Alptekin ve basın mensuplarına Kozan barajındaki koyları gezdiren Özgan, şunları kaydetti:

"Kozan, geleceğini, endüstrinin geliştirilmesi, bilinçli tarım ve turizm üzerine inşa ediyor. Endüstri konusunda organize sanayi bölgesine önemli yatırımlar yapılmaya başlandı. Tarımsal ürün çeşitliği ve üretim konusunda zaten iyi durumdayız. Ancak ilçemizdeki tarihi ve doğal güzellikler yıllarca saklı kalmıştı. Son yıllardaki çalışmalarımız ile bu saklı güzelliklerin ortaya çıkarılmasına çalışıyoruz. 1970'li yıllarda yapılan Kozan Barajı'na 40 yıl sonra ilk turizm amaçlı gezi teknesini biz indirdik. Kozan'ı kaleleri, Anavarza Antik Kenti, Dağılcak piknik alanı, barajı, yayları, tarihi evleri, çarşısı ve camileri ile turizmde önemli bir yere taşımak istiyoruz. Dış turizmden çok iç turizmi canlandırmak istiyoruz. Bir Beypazarı, Safranbolu gibi. Buralar hergün binlerce yerli turisti ağırlıyor. Kozan'ın da buralardan hiçbir aşağı kalır yanı yok. Konaklama sorununu gidermeye çalışıyoruz. Bunun için pansiyonculuğu teşvik ediyoruz."

"Derin Sis" isimli teknenin dümenine de geçerek bir süre kullanan Özgan,

"Rotamızı turizme çevirdik" dedi.

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yaşar Alptekin Kazım Özgan Kozan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title