Haberler

Köylü Kadınlar Destek İstiyorlar

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Büyükköy Beldesi'nde köylü kadınlar, Belediye Başkanı Mustafa Dinçay'ın öncülüğünde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak ve ev ekonomilerine katkı sağlamak için meslek kursları açılması için destek istiyor.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Büyükköy Beldesi'nde köylü kadınlar, Belediye Başkanı Mustafa Dinçay'ın öncülüğünde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak ve ev ekonomilerine katkı sağlamak için meslek kursları açılması için destek istiyor.

Yaklaşık 50 kadın beldede artık bitme noktasına gelmiş gölcü kilim, halı, heybe, çorap dokumacılığı için kurs açılmasını istiyor. Unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatları konusunda Büyükköy Beldesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Antalya İl Genel Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Basın Komisyonu Başkan Yardımcısı Songül Başkaya, Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Sayın ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Gülay Bolatan, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Dinçay ve köylü kadınlarla bir araya geldi. Beldeye giden meclis üyeleri, önce Başkan Mustafa Dinçay ve dokumacılık yapan ve yapmak isteyen kadınlarla konuştu. Belediye binasının altında bulunan ve halı tezgahı koydukları salonu dokumacılık atölyesi yapmak istediklerini belirten Dinçay, "Burada köylü kadınlarımız hem dokumacılık sanatını yaşatmak hem de gelir sağlamak istiyorlar. Biz kaymakamlık, halk eğitim müdürlüğü ile görüştük. Ancak henüz bir sonuç alınamadı" dedi.

Geçtiğimiz yıl Küçükköy Beldesi'nde dokumacılık kursu açıldığını belirten kadınlar ise yetkililere seslenerek, "Biz de beldemizde dokumacılık kursu açılmasını istiyoruz. İşkur'un açtığı meslek edindirme kursu burada da açılırsa 50 kadın kursa gelir. Hem günlük harçlık alırız, hem de meslek öğreniriz. Çoğumuzun çocuğu Antalya'da okuyor. Onların eğitimine de katkı sağlamış oluruz. Belediyeler de ürettiğimiz ürünlerin pazarlaması noktasında bizlere katkı sunabilir" şeklinde konuştular.

Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Basın Komisyonu Başkan Yardımcısı Songül Başkaya ise mecliste gündeme gelen Büyükköy'deki dokumacılık faaliyetlerini araştırmak için geldiklerini belirtti. Başkaya "Gördüğümüz kadarıyla buraya kurs açmak için herşey hazır aslıda. Başkanımız Mustafa Dinçay, siz kadınların yanında. Atölye olabilecek bir salon ve tezgahlar var. Burada görev yetkililere düşüyor. İnanıyorum ki kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve halk eğitim merkezinden destek gelecektir. İşkur'un da Büyükköy'e destek olacağını düşünüyoruz. Biz Antalya İl Genel Meclisi'nde ilgili kurumlara da bilgilendirme yapılması ve işbirliği için gereken yazışmaların yapılmasını isteyeceğiz" dedi.

Meclis üyeleri daha sonra dokumacılık yapan kadınların evlerini ziyaret ederek, ürünlerini gördü. Artık dokuyanı kalmayan, antik değerdeki kilimler de evlerin duvarında yerini alırken, köylü kadınlar Antalya'dan uzanacak yardım elini bekliyor.

Öte yandan Antalya İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı meclis toplantısının 10 Mayıs Cuma günü yapılan son oturumunda 27. gündem maddesinde yer alan konu görüşüldü.

Üç komisyon, bölgede bir kurs açılması ve üretilen ürünlerin satışı konusunda Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur ve metropol belediyelerle işbirliği yapılmasını önerdi. Raporlar, oybirliğiyle kabul edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Büyükköy Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title