Haberler

Köy Yolları Avrupa Standartlarına Kavuştu

Güncelleme:

Rize'nin Pazar ilçesinde, köylerde yapılan yol genişletme ve betonlama çalışmasının faturası köylüye çıkarıldı.

Rize'nin Pazar İlçesi'nde, köylerde yapılan yol genişletme ve betonlama çalışmasının faturası köylüye çıkarıldı. Pazar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, ÇAYKUR'a gönderdiği yazıda üreticilerin çay cüzdanlarından 150'şer lira kesilmesini talep ederken, cüzdanlarına bağlı hesaplarında parası bulunmayan üreticilerden icra yoluyla tahsilat yapılacağı belirtildi.

Rize'nin Pazar İlçesi'nde, aralarında Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın köyü olan Subaşı Köyü'nün de yer aldığı bazı köy yollarında, 2009 yılındaki yerel seçimler öncesinde, "Köy Yolları Avrupa Standartlarına Kavuşuyor" sloganı ile genişletme ve betonlama çalışması yapıldı. Dönemin Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney'in başkanlığındaki Köylere Hizmet Götürme Birliği, köy muhtarları ile çalışma bedelinin bir kısmının vatandaşlar tarafından ödenmesi yönünde anlaşma yaptı. Ancak iddiaya göre bu anlaşmadan çok sayıda vatandaşın haberi olmadı.

HESAPTA PARASI OLMAYAN İCRA TAKİBİ

Köylere Hizmet Götürme Birliği, kısa süre önce ÇAYKUR'a yazı yazarak, yol yapımı gerçekleştirilen köylerde ikamet eden vatandaşların çay cüzdanlarının bağlı olduğu banka hesaplarından 150'şer lira kesilmesini istedi. ÇAYKUR'da bunun üzerine hesaplarında para bulunan üreticilerden 150'şer lira kesinti yapmaya başladı. Hesabında para bulunmayan üreticiler için de icra takibi başlatıldı. Şubası köyü sakinleri Pazar Kaymakamlığı'na başvurarak, kendilerinin haberi olmadan çay cüzdanlarından kesinti yapılmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çay Üreticileri Sendikası (ÇAYSEN) Genel Başkanı Recep Memişoğlu, Pazar Kaymakamlığı'nın 2009 yılı seçimleri öncesi muhtarlarla yaptığı protokolle köylülerden yol genişletme, bakım ve onarım adı altında para toplamaya başladığını kaydetti. Memişoğlu, "Bu, köylülerin rızası alınmadan, haberi olmadan toplanan bir para. Bir takım insanlar buna karşı çıkmaya başladı. Ne yazık ki muhtarlık kanunu ve kaymakamlığın yetkileri çerçevesinde bu paraların toplanmasının yasal olduğunu belirtiliyor. Bu paranın gerekirse icra yoluyla toplanabileceği yolunda duyumlar aldık. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Vatandaşın rızası ve haberi olmadan para toplanması ne hukukidir, ne de insanidir. Bunun kabul edilecek bir yanı yoktur. Bu haksızlığın giderilmesi noktasında yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor" dedi. - Rize / Pazar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title