Haberler

Köy Okullarında 23 Nisan Coşkusu

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2 köy okulunda düzenlenen törenlerde, yoğurt yeme yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2 köy okulunda düzenlenen törenlerde, yoğurt yeme yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Kurtlapa Beldesi İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlen program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmaların ardından, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Öğrencilerin 23 Nisan ile ilgili kompozisyonlar ve şiirler okuduğu programda, İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyan ilköğretim birinci sınıf öğrencileri Mehmet Kaya ve Zeynep Kaya, izleyenlerden alkış aldı. Öğrenciler, sahneledikleri skeçler ve yaptıkları danslarla izleyenlere neşeli anlar yaşattı.

Yoğurt yeme yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Gözleri bez parçasıyla kapatılan 2 öğrenciye, arkadaşları kaşıkla yoğurt yedirmeye çalıştı. Çekişmeli geçen yarışmada, öğrencilerin eli ve yüzü yoğurda bulandı. Okul bahçesinin çamur olmasına aldırış etmeyen öğrenciler, çektikleri halaylar ve oynadıkları kolbastı ile büyük alkış aldı. Mahalli sanatçı Zihni Tarhan'ın da türküler seslendirdiği programda, üniversite öğrencileri çocuklara halay çekerken eşlik etti. Üniversite öğrencileri, yanlarında getirdikleri Türk Bayraklarını öğrencilere dağıttı. Programa, belde halkı yoğun ilgi gösterdi. Okulun bahçesine sığmayan köylü kadınlar, bahçe duvarlarına dizilerek programı izledi.

Dosteli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad, okulda başarılı olan 16 öğrenciye çeyrek altın hediye etti. Diğer öğrencilere ise kırtasiye ve giysi armağan eden Akpolad, öğrencilere başarılar diledi. Programda, Dosteli Derneği'nin oluşturduğu kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Kütüphaneye, Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Kulübü öğrencileri ve fakülte öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Zengin de kitap bağışladı.

Dosteli Derneği Başkanı Akpolad, yaptığı konuşmada, çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olmak amacıyla böyle bir programa katıldıklarını ifade etti. Her yıl 23 Nisan'da bir köy okuluna gittiklerini belirten Akpolad, bu yıl da Kurtlapa Beldesi İlköğretim Okulu'na geldiklerini, okulda kütüphane oluşturduklarını söyledi.

Programa, Kurtlapa Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Darı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Erbıyık, Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi Perçin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yılmaz Daşlı, Sivas Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker, Kurtlapa İlköğretim Okulu Müdürü Recep Budak, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

-BABALAR, ÇOCUKLARINA HEDİYE VERDİ-

Suşehri ilçesine bağlı Tatar köyünde düzenlenen 23 Nisan törenleri de renkli görüntülere sahne oldu.

İlçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Tatar Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul bahçesinde düzenlenen program, yağış nedeniyle okulun tek sınıfı olan derslikte devam etti. Köy muhtarı Eyüp Yüksel, yaptığı konuşmada, bu güzel etkinliği hazırlayan öğretmen Serdar Özata ve öğrencilere teşekkür etti.

Programa öğrencilerin çok güzel hazırlandığını belirten Yüksel, "Amacımız çocuklarımızın böyle bir mutlu gününe ortak olmamızdır. Bugüne ortak oldukları için tüm köylülerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan skeçler ilgi gördü. Özellikle "Gelin Kaynana" adlı skeç izleyenlerden alkış aldı. Sandalye üzerinde balon patlatma yarışması ile yoğurt yeme yarışması da izleyenlerin beğenisini topladı.

Yaklaşık 2 saat süren programın ardından okulda eğitim gören 19 öğrenciye, babaları tarafından çeşitli hediyeler verildi. Köy muhtarı Eyüp Yüksel de okulun başarılı 3 öğrencisini parayla ödüllendirdi.

Programın sonunda çocuklara, Suşehri Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede bulunan Lunapark'da düzenlenen çocuk şenliğinin biletleri dağıtıldı.

Etkinliklere, köy halkı da halay çekerek eşlik etti.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title