Haberler

Kovancılar'da 3. Heybet Baba Kültür ve Sanat Festivali Yapılacak

Kovancılar'da 23-24 Temmuz tarihlerinde 3. Heybet Baba Kültür ve Sanat Festivali yapılacak.

Kovancılar'da 23-24 Temmuz tarihlerinde 3. Heybet Baba Kültür ve Sanat Festivali yapılacak.

İlçenin tanıtımı, Kovancılar'da yaşayan vatandaşlar arasında hemşehrilik bilincinin pekiştirilmesi, ilçenin sorunlarının daha kuvvetli duyurulması ve ilçe dışında yaşayanlar için bir buluşma günü olması amacıyla gerçekleştirilen Heybet Baba Kültür ve Sanat Festivali, 23-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

23 Temmuz'da festival kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalde katılımcılara Karaçor biber dolması ikram edilecek, bilek güreşi, halat çekme yarışması, loğ atma ve köyler arası halk oyunları yarışması yapılacak. Aynı gün semazen gösterisi, halk oyunları ve yöresel müzik dinletileri yapılacak.

Festivalin ikinci günü 24 Temmuz'da et yemekleri, hamur işleri, tatlı yarışmaları, en kaliteli bal ve en tatlı Kovancılar kavunu yarışmaları yapılacak. Heybet aşı dağıtımının ardından şarkıcılar Mustafa Özarslan, Seher Dilovan, Tekin Bulut ve Grup Demirel sahne alacak.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title