Haberler

Kosova Gecesinde Birlik Çağrısı

Kosova Gecesinde Balkan Adayları Sahne Aldı, Birlik Çağrısı Yapıldı

İzmir'in en eski derneği olan Kosova Rumeli Derneği'nin yemekli Rumeli konserinde siyasi partilerin Balkan kökenli adayları sahne aldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) lokalinde gerçekleşen geceye yüzlerce Balkan göçmeni katıldı.

Geceye İzmir'deki Balkan Rumeli Derneklerinin başkan ve yöneticilerinin yanısıra,siyasi parti temsilcileri ve İzmir'in Balkan kökenli milletvekili aday adaylarından Rifat Sait, Ömür Şanlı, Günay Cankurtaran, İbrahim Dönertaş, Rahmi Sezgin,, Aydın Özcan, Muharrem Toprak ve Aydın Milletvekili aday adayı Niyazi Aykut katıldılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kosova Rumeli Derneği Başkanı Şerafettin Yüksel, "Bu güne kadar 8 istişare toplantısı yaptıklarını, dört siyasi partiden bir kaç Balkan kökenli milletvekili adayına referans olduklarını söyledi."Birlik olmalıyız" diyen başkan Yüksel, "Birlik olursak meclis üyeleri, belediye başkanları ve milletvekilleri çıkartırız.İzmir'de yaşayan Bir milyon sekizyüzbin Balkan Göçmeninin buna elbette gücü yeter" dedi.

Gecenin sadece Kosova derneği'nin gecesi olmadığını, aslında İzmirdeki Balkan Derneklerinin hep birlikte başardığı bir birlik gecesi olduğunu vurgulayan Şerafettin Yüksel, "bundan sonra da birlikte çok güzel işler başaracağız" dedi.Gecede Rumelili sanatçı İbrahim Şengöz'ün Balkan şarkıları eşliğinde halaylar çekildi.

Gecenin sonunda Kosova Derneği'nin pastası Dernek yönetimi tarafından birlikte kesildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title