Haberler

Koruyucu Aileye Tam Destek Geldi

Varmısın, Yokmusun Yarışmasında Yıldızı Parladıktan Sonra Oyunculuğa Soyunan Nursel Ergin ile Ünlü Manken Tuğçe Güder, 2'nci Koruyucu Aile Şenliği'ne Katılmak Üzere İzmir'e Geldi.

VARMISIN, Yokmusun yarışmasında yıldızı parladıktan sonra oyunculuğa soyunan Nursel Ergin ile ünlü manken Tuğçe Güder, 2’nci Koruyucu Aile Şenliği’ne katılmak üzere İzmir’e geldi. Güzeller olanağı olan ailelere “Koruyucu anne baba olun, bir çocuğun geleceğini de siz kurtarın” çağrısı yaptı. Çocukluk yıllarını Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında geçiren Nursel Ergin ve 14 günlükken koruyucu aileye teslim edilen manken Tuğçe Güder, İzmir’den tüm Türkiye’ye “Koruyucu aile olun, kimsesiz çocuklara aile sıcaklığı yaşatın” diye seslendi.

Duyarlı olalım

Türkiye’de binlerce çocuğun, aile ortamından uzak, ana bana şefkatinden yoksun büyüdüğünü hatırlatan güzel oyuncu Nursel Ergin, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara ne kadar iyi bakar, özen gösterirsek ülkemiz adına o kadar faydalı şeyler yapmış oluruz. Bu noktada duyarlı ve sağduylu vatandaşlara ihtiyacımız var. Koruyucu aile sayısını artırmalıyız. İzmir bu konuda tüm Tükiye’ye örnek oluyor” dedi. Ergin, “Çocuk yurtlarında yaşanan üzücü olaylar medyada geniş yer bulurken, toplumu harekete geçirecek, teşvik edecek koruyucu ailelik konusu arka plana itiliyor. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu. Manken Tuğçe Güder ise “Gelişme çağındaki bir çocuk için aile sıcaklığını yaşamak, anne baba şefkatini tatmak son derece önemli” diye konuştu.

Bizim öz kızımız

Koruyucu ailelikte 10 yılı dolduran Ayten-Oğuz Öztürk çifti de, 4 yaşındayken aileye kattıkları Bahar ile birlikte mutluluk tablosu çizdi. “O bizim öz kızımız” dderken, 4 yaşında Öztürk ailesine dahil olan 14 yaşındaki Bahar ise “10 yılda kendimi hiç üveymiş gibi hissetmedim” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title