Haberler

Korsan Broşürde "Evet" Yalanı

Güncelleme:

Oktay Vural, Tarihin En Ahlak Dışı Kampanyasının Yürütüldüğünü, Korsan Broşürler Dağıtıldığını Açıkladı.

Mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural, tarihin en ahlak dışı kampanyasının yürütüldüğünü, aralarında ünlü gazeteciler Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Ali Kırca ve bazı sanatçıların da aralarında bulunduğu kişilerin referandumda "Evet" oyu vereceğinin yeraldığı korsan broşürler dağıtıldığını açıkladı. "Evet" beyanı olmayan kişilerin yeraldığı broşürlerle halkın yanıltılamaya çalışdığını belirten Vural, İçişleri Bakanı'nı görevi çağırdı.

Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Müsavvat Dervişoğlu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi. Aydın, Manisa, Muğla ve İzmir'de propoganda çalışması yaptığını ve bu bölgede AKP Anayasası'nın sandığa gömüleceğini belirten Vural, ancak tarihin en ahlak dışı ve hukuk dışı kampanyalarından birinin yaşandığını söyledi. "Hayır" sözcüğünün adeta yasaklandığını, Devlet kurumlarının baskısı olduğuna dikkat çeken Vural, kampanyada kullanılan yöntem ve araçların amaca oluşmak için her yolu mübah gören zihniyetle kullanıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Ak yalanlarla "Evet" kampanyası yürüttüğünü önesürün Vural, "Hem AKP mührünün vurulduğu Ak yalanlar hem de korsan bazı broşür ve yönlendirmeler yapılıyor. İzmir'de dolaşırken bir pazaryerinde dağıtılan broşür elimize geçti. Burda bazı basın ve yayın organları yöneticileri, gazetecilerin "Evet' dediğini, hayır demeyi sakıncalı bulduğu ifadeleri yeralıyor. Bu isimlerden izin almadan resimleri ve kendilerine ait olmayan ifadeler kullanılmış. İzmir'de vatandaşların iradesi çarpıtılmaya çalışılıyor. Bu bile sahtekarlık. Bunları kimin bastığı belli değil. Parayla dağıttırıyorlar. Ey İçişleri Bakanı, bu broşüleri kim bastırıyor ? Sana soruyorum. Göreve çağırıyorum" dedi.

Vural, Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand gibi halkın tanıdığı gazetecilerin "Evet" oyu vereceği yönünde beyanlarının broşürde yeraldığına dikkat çekerek, "Bu çok ürkütücü. Uğur Dündar'ın ismi var. Ancak bu konuda bir irade beyanı olmadığını biliyorum. Mehmet Ali Birand, Ali Kırca var. Bu kişilerin hepsi tarafsız yayın sürdüren gazeteciler. Kendi bilgileri dışında resimleri de kullanılmış. Ayrıcı, evet veya hayır vermeyi düşünseler de bunu kamuoyuyla paylaşmak istemeyebilir. Özellikle de propoganda da kendi görüşünün kullanılmasını hiç istemeyebilir. Kişilerden izin almak gerekir. Vatandaşı aldatmak için bu tür yöntemler kullanılıyor" dedi.

Vural, Bilecik'te bir AKP minibüsünün giydirildiğini, üzenide MHP eski Genel Başkanı Alpaslan Türkeş başta olmak üzere hayatını yitirmiş Turgut Özal, Aydın Menderes, Muhsin Yazıcıoğlu gibi siyasetçilerin resimlerinin "Onlar da Evet Diyor" sloganıyla kampanyaya alet edildiğini söyledi. Vural bu yapılanın utanmazlık olduğunu belirtti. Atatürk'ün imzasını bile bazı broşürlerde kullanıldığını dile getiren Vural, kampanya da her yöntemin kullanılmasını üzücü olduğunu söyledi.

BONO'YLA BİZANS AÇILIMI !

Oktay Vural, Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ünlü rock grubu U2'ya olan ilgilerini hayretle izlediğini söyledi. Vural, "Herhalde rock festivallerine de katılıyorlar. Bir zamanlar rock festivaline katılan gençlerimiz, Başbakan geçerken işaret yapmıştı. İşareti bozkurt işareti zannedince gençleri gözaltına aldırdı. Anlaşılan yeni bir takiye ile karşı karşıyayız. Meğer, bunlar gerçekten U2'yu izliyormuş. Herhalde evde rock yapıyorlardı. Heavy metalciler. Bu sandık insana neler yaptırıyor insana. Kırk takla attırır" dedi. U2 solisti Bonu'nun "İstanbul'a değil Konstantinapolis'e geldim" dediğini belirten Vural, "Başbakan 2 saat Bono'yla görüşmnesine karşın gık çıkmadı. Arınç da konserine gitmeye can atıyormuş. Konstantinapolis'e geldim diyen birini Başbakan ağırlıyor, bakanlar eşlik ediyorsa düşünmemiz gerek. Acaba, Bono'nun hayali Konstantinpolis'i gerçekleştirmek için yeni bir Bizans açılımı mı oluşturuluyor acaba" dedi.

Vural, basın toplantısında CHP ve MHP'nin türban üzerinde siyaset yapmasını eleştirdi. Son afiş krizine dikkat çeken Vural, türban üzerinde oy devşirmeye çalıştıkların iddia ettiği iki partinin tahteravalli siyaseti yaptıklarını söyledi. Terör örgütüyla pazarlık konsunda MHP'yi ispata davat eden Başbakan Erdoğan'a yanıt veren Vural, "Zaten ispat ettik. Adalet Bakanlığı KCK tutanaklarında da yeralıyor. Burada İmrali canisini durumu görüşülmüş" dedi.

Vural, basın toplantısına TRT'nin gelmemesi ve Anadolu Ajansı muhabirinin ise 5 dakika geç kalması nedeniyle bazı eleştirilerdi bulundu. Referandum süresince halkı doğru bilgilendirmesi gerektiğini belirten Vural, "Kamu hizmeti gören TRT ve Anadolu Ajansı hem haberleri yanlış giriyor. Hem yanlı yayın yapıyor. Asıl amaçları halkı manipüle etmek. Benim vatandaşlarımın vergisiyle maaş alanlar, Anayasa ve kanun gereğince görevini yapması gerekenler görevini yapmıyorlar" dedi.

BROŞÜRDE KİMLERİN İSİMLERİ VAR

Oktay Vural'ın dağıttığı ve referandumda evet oyu mesaj

"Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Ali Kırca, Ufuk Uras, Teoman, Orhan Gencebay, Rojin, Nedim Saban, Hakar Şükür, Şahin Özer, Seher Dilovan, Emre Belezoğlu, Halil Ergün, Bulut Aras, Hale Soygazi, Reha Muhtar, Ediz Hun, Orhan Pamuk, Emel Müftüoğlu, İbrahim Tatlıses, Nihat Doğan, Sezen Aksu, Metin Şentürk, Kenan Işık, Sinamn Çetin, Türkan Şoray, Abdüllatif Şener, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. Doğu Ergil, Ahmet Ulu (Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı), Hayrullah Çalık (12 Eylül Mağduru ülkücü), İskender Pala, Bülent Akarcalı (Eski Bakan), Süleyman Soylu, Recai Birgün, Prof. Dr. Eser Karakaş, Hasan Cemal, Ahmet Yenilmez, Ali Haydar Aras (CHP Manisa Eğitim Sekreteri), Hüseyin Ergün, Mustafa Erdoğan, Hasan Celal Güzel, Fermani altan (Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı), Eşref Erdem (CHP Ankara Milletvekili)."

İZMİR -DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

MHP Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title