Haberler

Korkut, Önce Hizmetlerini, Sonra Hedeflerini Anlattı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, düzenlediği basın toplantısında görev süresince yaptığı hizmetleri, sonra 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirmeyi planladıkları hizmetleri anlattı.5747 sayılı kanunla Kazım Karabekir, Dumlu ve Dadaşköy belediyelerinin tüzel kişiliklerinin son bulduğunu anlatan Başkan Ali Korkut, "Yakutiye Alt Kademe Belediyesi ise yasanın uygulama tarihi olan 30 Mart 2009 seçimleri ile kapatılan belediyelerin borç, alacaklar ve varlıklarını devralırken, tüzel kişiliğinde değişime uğrayarak İlçe Belediyesi statüsüne kavuşmuştur" dedi.katlandığını dile getirdi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, düzenlediği basın toplantısında görev süresince yaptığı hizmetleri, sonra 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirmeyi planladıkları hizmetleri anlattı.

5747 sayılı kanunla Kazım Karabekir, Dumlu ve Dadaşköy belediyelerinin tüzel kişiliklerinin son bulduğunu anlatan Başkan Ali Korkut, "Yakutiye Alt Kademe Belediyesi ise yasanın uygulama tarihi olan 30 Mart 2009 seçimleri ile kapatılan belediyelerin borç, alacaklar ve varlıklarını devralırken, tüzel kişiliğinde değişime uğrayarak İlçe Belediyesi statüsüne kavuşmuştur" dedi.

Yakutiye İlçe Belediyesi'nin, yeni statüsüyle ilk Belediye Başkanlığını kazanan kendisinin olduğunu dile getiren Başkan Korkut, birleşmeyle birlikte sorunlarında

katlandığını dile getirdi.

Yakutiye İlçe Belediyesinin, birleşmeden de kaynaklanan birikimle memur, sözleşmeli personel ve sürekli işçilerden oluşan 830 personele sahip olduğunu dile getiren Başkan korkut, "Kişi başına ortalamalar dikkate alınınca Türkiye'nin en çok personele sahip belediyesi olma özelliğini elinde bulunduran Yakutiye İlçe Belediyesi; 72 milyon lira kamu, 10 milyon işçi alacakları, 10 milyon lira piyasa borcu ile de resmi istatistiklere göre Türkiye'nin en borçlu 6. Belediyesi ünvanına sahip olmuştu. 830 personelli Yakutiye İlçe Belediyesi'nin yalnızca aylık personel gideri 1 milyon 729 bin liraydı. Genel Bütçe payı ile diğer gelirleri ise 350 - 500 bin lira arasında değişiyordu." Diye konuştu.

NELER YAPTIK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ak Parti İl Başkanı, Milletvekillerinin destekleriyle fazla personel kamuya aktarılarak çözüm noktasında önemli bir adım atıldığını ve 660 personeli kamuya aktarıldığını dile getiren Başkan Korkut, geçen süre içerisinde yaptıkları hizmetleri şöyle sıraladı;

"TSE EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi aldık. Belgeyi alan Türkiye de 25'inci, Doğu'da ilk belediyeyiz.

AKILLI KENT YAKUTİYE UYGULAMASI

Belediye ve hizmetlerine mekandan bağımsız olarak ulaşabilme imkanı sağlayan sistemle;

Kent yönetimine katılım, Belediyede işlem gören evrakın takibi, Çevre Temizlik Vergisi borç öğrenme ve ödeme, Harita Sorgulama, İmar ve Çevre Katmanlarını Görme, Ada/Parsel Sorgulama, Cadde/Sokak Arama, Adres Sorgulama, Önemli Yer Arama (Hastane, eczane, banka, okul, cami vb.), İmar Durumu Alma, Meclis, Encümen Kararları, Arsa Metrekare Rayiç Değerleri, Bina Metrekare Rayiç Değerleri, Bina Yaşına Göre Aşınma Oranları, Çevre Vergisi Yıllık Tutarları, İsimden Sicil No Bulma, Borç Öğrenme ve Ödeme, Tahakkuk-Tahsilat Kartı, Emlak/Çevre Vergisi Beyanları, Sicil Bilgileri İzleme, Bilgi Edinme İşlemi yapmanızı sağlar, Böylece, belediye hizmetleriyle ilgili doğru, hızlı, güvenilir bilgiler vererek, şeffaf ve katılımcı bir yönetim sağlamada büyük bir adım atar.

YAKUTİYE KENT KONSEYİ

Kent Konseyi; Kadın Meclisi, Gençlik ve Çocuk Meclisleri ve 9 alt çalışma grupları ile halkın yönetime katılımını sağlıyor.

HİZMET BİNAMIZI YENİLEDİK

1994 yılında kullanılmaya başlanan hizmet binasını, halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına yeniledik. Modern işletme yönetimlerine uygun iç mekanlara, dış görünüm ve çatının aslına dönüşmesini sağladık.

Ek Hizmet Binası,

Modern bir lokanta olarak yenilendi. Personelin gitmesi nedeniyle mevcut yer, Ebu İshak Vakfı ile ortaklaşa aşevi olarak kullanılmaktadır.

PARK VE YEŞİL ALANLAR

Aşkale Garajı parkı: (Gürcükapı semtinde 3 dönüm) tamamlandı. Gaziler Parkı: Tamamlandı. (14 dönüm, Gaziler Mahallesi Ordu Donatım yanında). Muhsin Yazıcıoğlu Parkı: Tamamlandı (16 dönüm alana kurulu park Cengiz Topel Caddesi/İstasyon mahallesinde.) Nafiz Kotan Mesire Alanı: Tamamlandı. (Dumlu Mahallesi girişi Karasu kenarında 14 dönüm).

Yakutiye Kent Meydanı: Tamamlandı. (Cumhuriyet caddesinde 17 dönüm alana kuruldu. 3 milyon liraya mal oldu).

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE CAZİBE MERKEZİ PROJELERİ

Hasanibasri Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ 1. ve 2. Etap bölgesi 90 dönüm alanda kamulaştırma yüzde 85 oranında tamamlandı. TOKİ 1. etapta 168 konutun yapımı sürüyor. 2. Etap TOKİ konutlarının yapımına bu yılın ortalarında başlanması planlanıyor. TOKİ'ye verilecek bölgelerin dışında 90 dönüm alanın yaklaşık 50 dönümlük bir bölümü için de TOKİ dışında bir alternatif düşünülüyor. Erzurumlu müteahhit ve yap-satçıların ilgisini beklediğimiz alan için yaklaşık olarak 550 ile 650 konutun yapılması ön görülüyor. Sosyal donatılarıyla bütünlük içerisinde planlanan alanda yapımın bu yıl başlatılması ilk hedefimiz. Bu alanların tamamında kamulaştırma bedeli olarak 1. Etap için 12.5 milyon lira hak sahiplerine ödendi.

HACICUMA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Hacıcuma, Taş Mescit ve Narmanlı mahallelerini kapsıyor. Yüzde 80 kamulaştırma oranı, hak sahiplerine 11 milyon lira ödeme yapıldı.

ÜÇ KÜMBETLER CAZİBE MERKEZİ PROJESİ

Proje alanı 80 dönüm, ilk etap kamulaştırma tamamlandı. Kamulaştırma bedeli 14 milyon 664 bin lira ödendi.

AÇILAN YOLLAR

Prof. Dr. Recep Akdağ caddesi: 25 m. genişliğinde 2 kilometre uzunluğunda. Yol için 450 bina kamulaştırıldı, maliyeti 15 milyon lira. Hıfsızsıha arkasında 700 metre uzunluğunda tali yol açıldı.

Hilalkent TOKİ konutları civarında 3 km. uzunluğunda yeni yol açıdı. Ev kadınları, genç kızlar ve gençlere yönelik düzenli olarak meslek ve beceri edinme kursları düzenlenmektedir.

148 bin m2 taş kaplama, 204 bin 438 m2 Asfalt çalışması, 72 bin m2 karo-bordür ve mozaik kaplaması gerçekleştirildi. Günlük ortalama olarak 200/300 ton çöp toplanıp, depolama alanına naklediliyor.

Temizlik işlerinin özelleştirilmesiyle belediye 5 milyon lira tasarruf sağladı. Şehir dışına atılmış taşların ve taş ocaklarının atık taşları işlenerek caddelere döşendi, yaklaşık 5 milyon lira tasarruf sağlanmış oldu.

Kalkınma Bakanlığı - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Karabekir Ali Korkut Yakutiye Dumlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title