Haberler

Korkunç Kaza Hayatını Değiştirdi

Güncelleme:

Adana'da 1999'da 22 Yaşındayken Çalıştığı Kasap Dükkanında Et Kıyma Makinesini Temizlerken Sol Kolunu Makineye Kaptıran Gülmez Taşçı'nın Hayatı Bu Kazadan Sonra Değişti.

Adana’da 1999’da 22 yaşındayken çalıştığı kasap dükkanında et kıyma makinesini temizlerken sol kolunu makineye kaptıran Gülmez Taşçı’nın hayatı bu kazadan sonra değişti.

İşyeri aleyhinde açtığı davaları kazanan Gülmez Taşçı’ya, iş görmezlik maaşı bağlandı. Bir işadamının bağışladığı protez kolu kullanan Taşçı, sekreter olarak girdiği güvenlik şirketinde bölge sorumlusu oldu.

Yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelen 32 yaşındaki Gülmez Taşçı, son olarak Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açıp, ‘Gülmez’ olan adını ‘Esragül’ olarak değiştirtti. Bundan sonraki hayatını ‘Esragül’ adıyla sürdürecek olan genç kadın, şöyle dedi:

“Kolunu kaybedince hayatımın eskisi gibi olmayacağını düşünüp, umutsuzluğa kapılmıştım. Ama çabuk toparlandım. Çalıştığım işyerine açtığım tazminat davasında 20 bin TL tazminat kazandım. İş göremezlik maaşı da bağlandı. Hayat hikayemden haberdar olan Esra Ceyhan’ın televizyon programına konuk oldum. Hayırsever bir işadamı televizyon programında beni görmüş. 8 bin TL’lik protez kol taktırdı. Güvenlik şirketi RGS, sekreter olarak iş verdi. 6 yıllık süreçte kendimi geliştirdim, işyerinde yükseldim. Şimdi bölge sorumlusu oldum.”

Geçen süre içerisinde evlendiği eşi Gökhan Taşçı adına kuaför dükkanı açılmasını sağlayan Taşçı, şöyle devam etti:

“Esra Ceyhan nikâh şahidim olmuştu. ‘Kızım olursa Esra adını koy’ demişti. Ancak, oğlum oldu. Yıllar sonra yüzüm gülmeye başlamıştı. Bir daha uğursuzluk getirmesin diye ‘Gülmez’ olan adımı ‘Esragül’ olarak değiştirmeye karar verdim. Hem de Esra Ceyhan’a verdiğim sözü bir şekilde yerine getirmiş olacaktım. Şimdi artık Gülmez, değil ‘Esragül’üm. Kolumun kopmasından sonra hayatımın böyle olumlu yönde değişeceği hiç aklıma gelmezdi.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title