Haberler

Konya'daki "Kapan Operasyonu"nda 21 Kişi Tutuklandı

Konya Emniyet Müdürlüğü Tarafından 13 İlde Eş Zamanlı Düzenlenen "Kapan Operasyonu"nda Gözaltına Alınarak, Adliyeye Sevk Edilen 56 Kişiden 21'i Tutuklandı. Tutuklulardan Örgüt Lideri Mert Ali A., Adliye Çıkışında Kendilerine Komplo Kurulduğunu İddia Ederek Tehditler Savurdu.

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından 13 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kapan Operasyonu"nda gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 56 kişiden 21'i tutuklandı. Tutuklulardan örgüt lideri Mert Ali A., adliye çıkışında kendilerine komplo kurulduğunu iddia ederek tehditler savurdu.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün 10 aylık çalışması sonucunda, Konya ve İstanbul başta olmak üzere, Tekirdağ, Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya, Denizli, Bodrum, İzmir, Bursa, Niğde ve Ankara'nın da içinde bulunduğu 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 56 kişiden 21'i tutuklanırken, 35 kişi ise savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- ÖRGÜT LİDERİNDEN TEHDİT Özellikle Anadolu'da yapılanmaya gittiği ve 10 yıldır örgütlenmeyi sağladığı belirlenen örgüt lideri Mert Ali A., mahkeme kararından sonra adliye çıkışında kendini savundu. Kendilerine komplo kurulduğunu iddia eden örgüt lideri Mert Ali A. adliye çıkışında kameralara "Bu bir komplodur. Komployu yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Herkes akıllı olsun bu saatten sonra" diyerek adının unutulmamasını söyleyerek tehditte bulundu. Polis otobüsüne bindirilen örgüt lideri Mert Ali A. cezaevine götürüldüğü sırada kameralara el salladı. Polis otobüslerine bindirilen 21 tutuklu, geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.

- OPERASYONUN GEÇMİŞİ Konya polisi 19.03.2008 tarihinde, 100 milyon dolarlık vurgun yaptığı belirlenen suç örgütüne düzenlediği "Kapan Operasyonu"nda aralarında lider Mert Ali A'nın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. İstanbul'a yerleşen şebekenin Anadolu'da yapılanmaya gittiği, gazetelere verdiği iş ilanları sayesinde kendilerine başvuruda bulunan kişilerin kimlik bilgilerini alarak bankalarda hesap açtırdıkları, bu isimleri kullanarak 13 ilde 50'nin üzerinde beyaz eşya, mobilya, çelik kapı gibi alanlarda şirket kurdukları belirlenmişti. Türkiye genelinde 61 şirket kuran şebekenin, iş başvurusunda bulunan 4 bin 700 kişinin kimlik fotokopilerinden sahte kimlikler yaparak, bankaları ve şirketleri dolandırdıkları belirlendi. Kendi aralarında çıkmaza giren örgüt üyelerini ise ayağından vurarak ihtar eden şebeke üyelerinin aynı zamanda gasp, silahla yaralama gibi bir çok olaya karıştığı iddia edilmişti.

(AH-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title