Haberler

Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı’na Tahir Akyürek Yeniden Seçildi

Konya Belediyeler Birliği'nin Olağan Meclis Toplantısı'nda Başkanlık Divanı Ve Encümen Üyelerinin Seçimleri Yapıldı.

Konya Belediyeler Birliği'nin 2011 yılı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de belediyecilik alanında 2004 yılından bu yana yeni bir sürecin yaşandığını belirterek, hep birlikte bu sürece katkıda bulunduklarını söyledi. Türkiye'de gelişimin köylere kadar indirilmesinin yolunu bulmak gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya'nın köy ve beldelerinin de şehir merkezi kadar güçlü olması gerektiğini ifade etti.

KONYA MODEL ŞEHİR

Yeni yerel yönetimler döneminde yeni uygulamaların modeli olabilecek en önemli şehrin Konya olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, "Çünkü Türkiye'de belediyesi en fazla olan ve toprak alanı en büyük olan şehir Konya'dır. İçişleri Bakanlığı tarafından eğitime yetkili birkaç birlikten biri olduğu için Konya Belediyeler Birliği çok önemlidir. Konya model bir uygulama yaptığında Türkiye'nin büyük çoğunluğu bundan etkileniyor. Konya'nın büyük bir etki sahası var. Sorumluğumuz artıyor. Yeni dönemle birlikte çalışmalarımız artarak devam edecek" dedi.

Konya'ya ve Türkiye'ye hizmet etmenin hizmet üretmekten geçtiğini anımsatan Başkan Akyürek, tüm belediye başkanlarının bu bakış açısıyla çalışmalarını sürdürmesini istedi.

BAŞKANLIĞA YENİDEN TAHİR AKYÜREK SEÇİLDİ

2010 yılı faaliyet raporu, kesin hesabı ve tüzük değişikliğinin Birlik Genel Sekreteri Sebahattin Esen tarafından okunup oy birliği ile kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi. 200'e yakın belediye başkanının oy kullandığı seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Yapılan seçimlerde; Konya Belediyeler Birliği Meclis Başkan Vekillikleri'ne Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayitoğlu seçildi. Asil kâtip üyeliklere Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ve Başarakavak Belediye Başkanı Ali İhsan Özcan'ın seçildiği toplantıda; yedek kâtip üyeliklere Kızılören Belediye Başkanı Hüseyin Saraç ve Alibeyhüyüğü Belediye Başkanı Ali Kılıçarslan seçildi.

Encümen Üyelikleri ise şu şekilde oluştu:

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimoğlu, Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, Altuntaş Belediye Başkanı Ahmet Çakar, Günyüzü Belediye Başkanı Mehmet Kale, Burunsuz Belediye Başkanı Dursun Gezer.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title