Haberler

Konu Müzikse Ayrılamayız

Geçmişten günümüze birçok hit parçaya birlikte imza atan şarkı sözü yazarı, besteci, müzisyen ve yorumcu, InStyle dergisi için bir araya geldi ve onları....

Niran Ünsal & Günay Çoban

TANIŞMA

Niran Ünsal: 13 yıldır hem müzikal bir yol arkadaşlığı, hem de dostluğumuz var. Pek çok söz yazarıyla çalıştım ama en çok ses getiren şarkılarımın söz yazarı Günay'dır.

Günay Çoban: Niran ilk albümünü yaptığı dönemde aynı stüdyodaydık ve ben ona çok hayrandım.

ORTAK ÇALIŞMA

Niran Ünsal: 'Göçebe' şarkısı köprüden geçerken yaptığım bir şarkıydı; hemen alelacele stüdyoya girdim, Selim Çaldıran parçayı kaydetti ve Günay'ı arayıp "Çıkış şarkımız budur, beni düşünerek öyle bir söz yazmalısın ki, dillerden düşmemeli' dedim.

Günay Çoban: 'Göçebe' için Niran'a yazdığım sözler onun duruşunu çok iyi anlatıyordu. Onunla çalışmaktan hâlâ 13 sene önceki kadar heyecan duyuyorum, bence bu ikili çalışmalar için oldukça önemli bir detay.

TEK CÜMLEYLE GÜNAY:

Günay benim için 'Sözlerin efendisi'dir.

TEK CÜMLEYLE NİRAN:

Niran, tam bir Ege kızı; ondaki o sıcaklığı kolay kolay başka birinde bulamazsınız.

Burcu Güneş & Gülşah Tütüncü

TANIŞMA

Burcu Güneş: İki yıl önce Volga Tamöz sayesinde tanıştık. Tanıştığımız gün Gülşah'ın bir ayağında kırmızı, diğerinde siyah çizmeler vardı. O gün dedim ki; tamam o da benden!

Gülşah Tütüncü: Burcu'yla ilk tanıştığımızdaki gibi hâlâ aynı dili konuşuyoruz, kısa cümlelerle anlaşabiliyoruz.

ORTAK ÇALIŞMA

Burcu Güneş: Yaz aylarında çıkarmayı düşündüğümüz albümü, kış aylarına bıraktık. 'Tamamdır'ı Gülşah'la birlikte inşa ettik diyebilirim. Gülşah Tütüncü: Burcu'dan duymak istediğim şarkılar zihnimin içerisinde dolaşıyor. Önümüzdeki zamanlarda, benden çıkacak doğru şarkıyı Burcu'nun yorumlamasını çok isterim.

TEK CÜMLEYLE GÜLŞAH: Kesinlikle füze! Bol enerji, sınırsız akan bir şey var Gülşah'ta ve buna ancak füze denir.

TEK CÜMLEYLE BURCU: Hem dış görünüşü, hem de sesiyle ışıldayan biri Burcu.

#Sayfa#

Zeynep Talu & Sibel Tüzün

TANIŞMA

Sibel Tüzün: 1986'da Melih Kibar'ın stüdyosunda tanıştık. Tanıştıktan bir hafta sonra Zeynep yemek yaparken, yanında oturan küçük bir kızdım.

Zeynep Talu: Tanıştığımızda Sibel lisedeydi, okuldan çıkıp stüdyoya gelirdi. Biz de Melih'le "Çok çabalıyor kızcağız, bakalım ne olacak?" derdik. Şimdi bakıyorum da, Sibel oldu.

ORTAK ÇALIŞMA

Sibel Tüzün: Aslında bu kadar uzun yıllardır tanışan iki insana göre birlikte çalışmaya biraz geç başladık. Kartonetin üzerinde ilk beraberliğimiz, üç yıl önce 'Aç Telefonu' adlı parçayla oldu.

TEK KELİMEYLE ZEYNEP:

Benim hayatımda ve belki de her anlamda gördüğüm en zarif kadın.

TEK CÜMLEYLE SİBEL:

İşinde profesyonel, özel hayatında çok renkli bir dost.

Pınar Aylin & Ümit Sayın

TANIŞMA

Ümit Sayın: 1995 senesinde, Pınar'ın ilk prodüktörü, benim de çok sevdiğim Ömer Rıza Çam tanıştırdı bizi. Pınar Aylin: Ümit'le tanışır tanışmaz her şey o kadar hızlı gelişti ki; bana bir uğur şarkısı vermiş oldu.

ORTAK ÇALIŞMA

Ümit Sayın: 'Ya Sen Gidip de' adlı parçayı yazmıştım; o parçayı Pınar'a verdim. Sesine çok yakıştı, o dönemde insanlar da çok sevdiler.

Pınar Aylin: 'Ya Sen Gidip de' çok ses getiren bir parça oldu. Kariyerimde o parçanın yeri çok başkadır.

TEK CÜMLEYLE PINAR:

Aramızdaki arkadaşlık, Pınar'ın samimiyetinden ötürü hep sıcak kalmıştır.

TEK CÜMLEYLE ÜMİT:

Hem sanatçı kimliği, hem de dost kimliğiyle çok seviyorum Ümit'i...

#Sayfa#

Nazan Şoray & Bülent Yetiş

TANIŞMA

Bülent Yetiş: Bizi Şehrazat tanıştırdı. Nazan Hanım çok özel bir sanatçı.

Nazan Şoray: Ben kolay kolay birileriyle kaynaşamam ama Şehrazat'ın evinde tanıştığım Bülent'le hemen anlaştık. Beş yıldır da birlikte çalışıyoruz.

ORTAK ÇALIŞMA

Bülent Yetiş: Nazan Şoray ile 'Mültecin Olayım' albümü adeta bir okul gibiydi. Profesyonelliğinin arkasında amatör ruhunu kaybetmemiş biriyle çalışmak büyük şans.

Nazan Şoray: 'Mültecin Olayım' albümünde dört şarkının hepsinde Bülent Yetiş imzası var, o nedenle çok güveniyorum bu albüme.

TEK CÜMLEYLE NAZAN:

Ben, kendisine 'Marilyn Şoray' diyorum.

TEK CÜMLEYLE BÜLENT:

Bülent tek kelimeyle bir centilmen, ben ona 'Prensim' diyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title