Haberler

Komşu Ülkelerin Hayvanseverleri, Edirne'de Hayvan Barınağı Açtı

Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla bir araya gelen Türk ve Yunan hayvan hakları federasyonu üyeleri, İpsala Belediyesince oluşturulan barınağı hizmete açtı

Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla bir araya gelen Türk ve Yunan hayvan hakları federasyonu üyeleri, İpsala Belediyesince oluşturulan barınağı hizmete açtı.

Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık, Yunanistan Hayvan Hakları ve Çevre Federasyonu ile Yunanistan Hayvan Hakları Federasyonu üyelerinin katıldığı açılışta konuşan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, 2000 yılında yapılan ve bir bölümü kullanılan hayvan barınağının geliştirilerek modern bir şekilde hizmete açıldığını söyledi.

Yeryüzünde yaşayan her canlının kendileri için kutsal olduğunu belirten Karagöz, "Her canlıyı korumak, ona yaşam hakkı tanımak yaşamanın gereğidir. Hayvanlar zaman zaman evimizin korumasını, zaman zaman çocuğumuzun arkadaşlığını zaman zamansa bizi felaketlerden koruyan dostlarımızdır. Sevgili hayvanlarımız kedi, köpek, kuş ve sayamadığım daha birçok hayvanın yaşam hakkı vardır ve bu unutulmamalıdır. Bizler İpsala Belediyesi, HAYTAP ve Yunanistan'dan gelen hayvan sever dostlarımız ile barınağımız açıyoruz" dedi.

Başkan Karagöz, barınakta 100'ün üzerinde köpeğe bakıldığını kaydetti. Konuşmanın ardından iki ülke hayvanseverleri, barınağı hizmete açtı. Türk ve Yunan hayvan hakları federasyonu üyeleri, barınaktaki köpeklerle ilgilendi.

Öte yandan, etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çocuklar, kendilerine dağıtılan dağıtılan tişörtlere hayvan resmi yaparak, fotoğraf çektirdi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title