Haberler

Komek İlçe Sergilerinin Dokuzuncusu Kartepe'de Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda (KOMEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi kervanının dokuzuncusu Kartepe'de açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda (KOMEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi kervanının dokuzuncusu Kartepe'de açıldı. Sergi açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "KOMEK, insanların bilgi hazinesini genişletmesinin yanı sıra yeteneklerini de ortaya koyduğu yerdir" dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sergi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, KOMEK Bölge Sorumluları, Yöneticiler, usta öğreticiler, kursiyerler ve bölge halkı katıldı. Açılış öncesinde KOMEK müzik branşı usta öğreticileri ve kursiyerleri verdikleri konserle kulakların pasını sildi.

Kartepe ilçe sergisinde sergilenen beş yüz yıllık el yazması ve tezhip süslü Kur'an-ı Kerim büyük ilgi gördü. KOMEK kursiyerlerinin büyük emek sarf ederek hazırladıkları paha biçilemez el emeği ürünlerde görülmeye değerdi.

Açılışta kursiyerlere yönelik bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, insanların her gün yeni bilgiler edinmesi gerektiğini söyledi. Karaosmanoğlu, '"KOMEK kursları insanların bilgi hazinesini genişletmesinin yanı sıra yeteneklerini de ortaya koyduğu yerdir. Büyük bir enerji ve istek ile edinilen bilgiler sonunda sergilenen el emeği göz nuru eserler Kartepemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Açılışa katılan Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı ise ihtiyaç duyulan her konuda ve bu kursların açılmasında hiçbir sınırımız yoktur dedi. Ünaldı, "Bu anlamda kurslar her geçen gün artarak ve çoğalarak devam ediyor. KOMEK kursları hayat tarzı haline getirilmelidir. Bu imkanı halkımıza sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ederim" dedi.

Kartepe Belediyesi Başkanı Şükrü Karabalık ise, "Ülkemiz hızlı değişime ve kalkınmaya devam ediyor. Bu değişime ayak uydurmanın yolu da eğitim ve öğretimden geçiyor. Bir insanın bilgi sahibi olması onun statü sahibi olmasını sağlar. Halk Üniversitesi KOMEK'te insanı en güzel ve en mükemmel şekilde hayata hazırlayan yerdir" ifadesini kullandı.

Açılışta Fatma Yeşildal da tüm kursiyerler adına bir konuşma yaptı. Yeşildal, ilköğretim okulundan sonra şartlar gereği okuyamadığını ifade ederek, "Eğitim hayatıma devam edememek içimde bir uhdeydi. Öncelikle ayaklarımın üzerinde durmak ve aileme destek olmak için çalışmaya başladım. Günümüzde zaruriyet haline gelen bilgisayarı da kullanmak istiyordum. Tam da bu sırada birçok branşta eğitim veren KOMEK kurslarıyla tanıştım" dedi. KOMEK kurslarına katıldıktan sonra bilgisayar kullanmayı öğrendiğini ifade eden Yeşildal, "KOMEK'te aynı zamanda cilt bakımı, diksiyon ve nakış kurslarına katıldım ve şu anda sergide birçok ürünüm yer alıyor. Belki okuyup diploma alamadım ama KOMEK'le ihtiyacım olan kişisel gelişim anlamında her alanda kendimi geliştirdim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, protokol ve kursiyer ile birlikte kurdele keserek sergi açılışını gerçekleştirdi. Eserleri yakından inceleyen Başkan Karaosmanoğlu'na KOMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan saat hediye edildi. Ayrıca mefruşat kursiyerleri tarafından hazırlanan magnetlerde sergi açılışına katılan konuklara takdim edildi.

KOMEK kursiyerlerinin bir yıllık emeklerinin gözler önüne serildiği sergiler, önümüzdeki çarşamba günü Kandıra, perşembe günü ise Darıca ilçe sergisiyle devam edecek.

(KU-MA

22.05.2013 13: 20: 41

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Necip Fazıl Kısakürek Şükrü Karabalık Kartepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title