Haberler

Kocasını Kiralık Katil Tutup Öldürten Kadına Müebbet İstendi

Konya'nın Akşehir ilçesinde kendisini aldattığını düşünen kocasını ve yanında bulunan Avusturyalı ortağını kiralık katil tutup öldürten kadın, cinayet zanlısı ve eyleme yardım eden şahıs için, 'kasten adam öldürme ve azmettirme' suçundan ömür...

Konya'nın Akşehir ilçesinde kendisini aldattığını düşünen kocasını ve yanında bulunan Avusturyalı ortağını kiralık katil tutup öldürten kadın, cinayet zanlısı ve eyleme yardım eden şahıs için, 'kasten adam öldürme ve azmettirme' suçundan ömür boyu ömür boyu hapis cezası istendi.

Edinilen bilgiye göre, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Dedeçam beldesinde ikamet eden Ramazan Kaplan (49) ve ortağı Avusturyalı Herald Weib (52), 21 Ekim 2012 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Atakent beldesinde çalılıklar arasında ölü olarak bulunmuştu. Olay yerinde bulduğu bir otomobil parçasından yola çıkan jandarma, bulunan parçanın öldürülen Ramazan Kaplan'ın otomobiline ait olduğunu tespit etti. Cinayetle ilgili olarak öldürülen Ramazan Kaplan'ın eşi Z. Kaplan'ın (47) ifadesine başvuran jandarma, Z. Kaplan'ın çelişkili ifadelerde bulunması üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. Yapılan çalışma sonrası jandarma Z. Kaplan'ı ve evlerinde çeşitli tamirat işlerinde bulunan inşaat ustaları Erkan Y. ve Bati K.'yi gözaltına almıştı.

Sorgusunda suçlamaları kabul eden Z. Kaplan, kendisini aldattığı iddiasıyla eşini öldürtmek üzere Bati K. ve Erkan Y. ile 30 bin Euro'ya anlaştığını itiraf etmiş, mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıkan ve tutuklu yargılanan Z. Kaplan, Bati K. ve Erkan Y. için Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Z. K'nin eşini öldürmesi için Erkan Y.'ye teklifte bulunduğu, Erkan Y.'nin de bu işi yapamayacağı ancak akrabası Bati K.'nin borcunun çok olduğu ve cinayeti işleyebileceğini belirttiğinin saptandığını söyledi. Daha sonra cinayet için anlaşan Z. Kaplan ve Bati K.'nin sık sık görüşüp cinayeti nasıl işleyeceklerini konuştuklarını ve bu sırada Bati K.'nin konuşmaları cep telefonuna kayıt ettiğinin ortaya çıktığı belirtildi. Mütalaada, olay günü ucuza hayvan satın almak için Akşehir'e gelen Ramazan Kaplan, eşi Z. Kaplan ve ortağı Herald Weib'in, Bati K. ile buluştukları, Bati K.'nin önden aracıyla giderken birden durup, arkasından gelen Ramazan Kaplan'ı 'bundan sonra yol çok bozuk, benim aracın altı yüksek benimkiyle devam edelim' diyerek kendi aracına alıp öldürdüğü, daha sonra da Herald Weib'i öldürdüğü ifade edildi.

Cumhuriyet Savcılığı mütalaasında, olayı azmettiren Z. Kaplan ve suçu işleyen Bati K. ile eyleme yardımcı olan Erkan Y.'nin ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendi - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Kaplan Isparta Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title