Haberler

Kocaoğlu'na "İzmir'de Çete Yok Reis Var" Pankartlı Karşılama

İzmir'in Menderes İlçesi'nin köylerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köylüler tarafından "İzmir'de çete yok, Reis var" "Koca Reis sana güveniyoruz" yazılı döviz ve pankartlarla karşılandı.

İzmir'in Menderes İlçesi'nin köylerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köylüler tarafından "İzmir'de çete yok, Reis var" "Koca Reis sana güveniyoruz" "Köyümüze hoşgeldin Reis" yazılı döviz ve pankartlarla karşılandı. Kocaoğlu da "Ben suçsuzum diye ortada gezmenin bir alemi yok. Yukarıda Allah var. Bilerek, isteyerek birinin bir dirhemi boğazımızdan geçtiyse, Allah fitil, fitil burnumuzdan getirsin. Ama bizim hakkımızda ne düşünülüyorsa, Allah onun iki mislini versin" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı birimlerine yönelik soruşturmanın ardından hazırlanan, kendisinin bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinden sonra katıldığı ilk toplantıda "Şu anda karşınızda 'çete reisi' olarak bulunuyorum. Şikayetim yok. Sadece şu anda bulunduğum pozisyonu belirlemek için söyledim" diyen Başkan Aziz Kocaoğlu, hafta sonu yaptığı köy ziyaretlerinde "İzmir'de çete yok, Reis var. Koca Reis sana güveniyoruz" yazılı pankartlarla karşılandı. Menderes'in Develi, Şaşal, Keler, Küner, Akçaköy, Yeniköy, Kuyucak, Çatalca ve Efemçukuru köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gösterilen destek ve sevgi karşısında duygulu anlar yaşadı. Ziyaretlerinde, köylerin ihtiyacı olan su ve kanal şebekesi, ulaşım ve spor alanları gibi sorunların çözümüyle ilgili notlar alan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir iddianamesi üzerine soruların soruları da yanıtladı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, köylülerin "Siz üzülüyorsunuz diye biz de çok üzülüyoruz" sözleri üzerine şöyle konuştu:

"Çok şükür bizim alnımız ak. Bir söz vardır, 'Dedesi erik yemiş, torununun dişi kamaşmış' diye. Bizim geldiğimiz yer belli, gideceğimiz yer belli. Biz vatandaşın, devletin bir kuruşuna tenezzül etmeyiz. 56 yaşında belediye başkanı oldum. 8 yıldır da yapıyorum. 400 sayfalık iddianamede rüşvet yok, zimmet yok, zenginleşme yok. En çok para giden işlerle ilgili bir şey yok. Bence bu iddianameyle Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar düzgün çalıştığı tescil edildi. Ben suçsuzum diye ortada gezmenin bir alemi de yok. Yukarıda Allah var. Bilerek, isteyerek birinin bir dirhemi boğazımızdan geçtiyse, Allah fitil fitil burnumuzdan getirsin. Ama bizim hakkımızda ne düşünülüyorsa, Allah da onun iki mislini versin. Başka söyleyecek bir şey yok. Derdin de, dedikodunun da ilacı çalışmaktır. Biz çalışıyoruz, sadece çalışıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Menderes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title