Haberler

Koçak: 'Yolumuzdan Asla Dönmeyeceğiz'

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Metal Sendikası'na bağlı işçiler, Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uyumsuzluk sürecini protesto etmeye devam ediyor.

HEMA, B/S/H ve Arçelik fabrikalarında çalışan Türk Metal Sendikası'na bağlı işçiler dün altıncı kez Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Miting ilk olarak saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal marşı ile başladı. TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, sendika üyelerini selamladıktan sonra başladığı konuşmasında, "Aylardır ördüğümüz mücadele ağına, bugün bir ilmek daha atmak için buradayız. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, yöneticilerimiz ve bizler önceki gece toplu sözleşme masasında sabahladık. Hepimiz için daha insanca bir yaşam sağlamanın mücadelesini verdik. İnsan onuruna yaraşır bir iş, onurlu bir yaşam için çaba gösterdik. Ancak, MESS'in uzlaşmaz tutumu nedeniyle, görüşmelerden yine bir sonuç çıkmadı" dedi. Yapılan görüşmelerin ardından gelişmelerin yönetim kurulu tarafından değerlendirileceğini kaydeden Koçak, şunları söyledi:

"Günümüz Türkiye'sinde mücadele etmek, güç ister. Toplu sözleşme masası, bir yangın yeridir. Çelik gibi bir azim, sarsılmaz bir inanç olmalıdır. Bir de arkanda dağ gibi üyelerin olmalıdır. Türk Metal için MESS'in teklifini kabul eder, sözleşmeyi imzalar dediler. Hatta tarih vererek işyerlerinde el ilanları dağıttılar, 23 Nisan'da bu sözleşme bitecek dediler. Tabi ki istedikleri gibi olmadı. Uyuşmazlık tutanağımızı tuttuk, masadan kalktık. Yakında masaya dönerler, işi bitirirler dediler yine olmadı. Onların cesaret bile edemeyeceği bir karar aldık, fazla mesaileri kaldırdık. Türk metal eylem falan yapamaz, salon toplantılarıyla geçiştirir dediler, yine yanıldılar. Tüm bunları diyenler, gizliden gizliye satış sözleşmelerine ve üç yıllık sözleşmelere imza attılar. Biz metal işçisinin onurunu korumak için bu yola çıktık" diye konuştu.

Davayı kazanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Murat Koçak şöyle devam etti; "Eylemse eylem, grevse grev; yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz. Pusuya yatanlara, kışkırtıcılık için fırsat kollayanlara, kara propaganda yapanlara, iftira atanlara fırsat vermeyelim. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmayalım. Grev, iki tarafı keskin bıçaktır. Bir tarafı, bize ve işverene zarar verir. Ama asıl önemlisi, öteki tarafı Türkiye'ye zarar verir. Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokan metal işkoludur. MESS'e ve işverenlere sesleniyoruz, tüm sorumluluk sizdedir. ya çalışma barışı, huzur, üretim ve istikrarı seçersiniz, ya da belirsizliği, huzursuzluğu ve güvensizliği davet edersiniz. Zaman azalıyor, vakit kalmıyor, artık nihai tercihinizi yapmanızın vaktidir. Bugün vereceğiniz karar, sadece sizi ve bizi değil, ülkemizin geleceğini de belirleyecek. Çünkü biz, greve gittiğimizde çalışmayacağız, üretmeyeceğiz. Hakkımızı almadan grev gömleğini üzerimizden çıkarmayacağız."

Murat Koçak'ın konuşmasını tamamlamasının ardından birkaç işçi yaktıkları meşale ve konfetilerle grev sürecine destek verdi.

23.05.2013 14: 20: 45

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Koçak Çerkezköy Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title