Haberler

Kocaeli'nde Çınar Ağaçları Kitap Açtı

Güncelleme:

Kocaeli Kitap Fuarı'nın tanıtımı amacıyla Yürüyüş Yolu boyunca tarihi çınar ağaçlarının dallarına 3 bin kitap asılacak.

5'ıncı Kocaeli Kitap Fuarı'nın 11 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek açılış hazırlıkları devam ederken, fuarın tanıtımı amacıyla yarın sabah kent merkezindeki Yürüyüş Yolu boyunca tarihi çınar ağaçlarının dallarına halkın alabileceği şekilde yaklaşık 3 bin kitap asılacak.

Kocaeli Kitap Fuarı'nin Cumartesi günü saat 12.00'de gerçekleşecek açılış programı da netleşti. Açılışa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra konuk ülke Kırgızistan'ın Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Rayev de katılırken, Selvi Boylum Al Yazmalım romanının yazarı Cengiz Aytmatov'un kızı ve kız kardeşi ile aynı adı taşıyan efsane filmin başrol oyuncuları Kadir İnanır ile Türkan Şoray da katılacak.

Fuara Ayşe Kulin, Can Dündar, Sunay Akın, Hüseyin Gülerce, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, İsmet Özel, Ece Temelkuran, Mustafa Armağan, Murat Menteş gibi birçok yazar da katılacak. 350 yayınevi ile 20 sahafın da stand akacağı 5'inci Kocaeli Kitap Fuarı'nda ayrıca, ihtiyaç noktalarına gönderilmek üzere büyük bir kitap kumbarası kurulacak ve isteyen vatandaşlar bağışlamak istedikleri kitapları bu şeffaf kumbaralara atacak.

Fuara ayrıca gazeteci-yazar Doğan Hızlan da onur konuğu olacak. Bir süre önce kaybettiğimiz Mehmet Ali Birand da anılarak, özel eşyalarının sergilendiği bir standa yer verilecek. Can Dündar da Birand'ın hayatını anlattığı kitabını imzalayacak.

Yarın ise fuarın tanıtımı amacıyla Yürüyüş Yolu boyunca sıralanan tarihi ağaçlara, sabah erken saatlerde poşetler içinde yaklaşık 3 bin kitap asılacak. İsteyen vatandaşlar bu kitapları bağlı bulunduğu iplerinden koparıp alabilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Nihat Ergün Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title