Haberler

Kocaeli'de Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Kocaeli'de yabancı bandrallı bir gemide, 8 bin 429 kilogram motorin ve 9 bin 518 kilogram Fuel Oil cinsi kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Kocaeli'de yabancı bandrallı bir gemide, 8 bin 429 kilogram motorin ve 9 bin 518 kilogram Fuel Oil cinsi kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, M/V B.N. isimli yabancı uyruklu geminin geliş kontrolünde, gemi kaptanı ve gemi baş makinisti tarafından yakıt tanklarındaki beyan edilen akaryakıtın geminin defter kayıtları ile uyumsuz olduğu belirtilerek, gemideki akaryakıt miktarının tespiti amacıyla inceleme yapıldığı bildirildi.

Yapılan incelemede, nereden ve nasıl temin edildiğine dair herhangi bir belge ibraz edilemeyen, menşei belli olmayan beyan fazlası 8 bin 429 kilogram Motorin ve 9 bin 518 kilogram Fuel Oil cinsi akaryakıta el konulduğu belirtilen açıklamada, söz konusu geminin de Derince Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildiği ifade edildi.

Açıklamada, konuya ilişkin gemi kaptanı T.S. ve gemi baş makinisti E.E. hakkında, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefetten Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title