Haberler

Kocadere Göleti Çöplük Oldu

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde bulunan Kocadere Göleti, çevreye bilinçsizce atılan çöpler nedeniyle çöplüğe döndü.

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde bulunan Kocadere Göleti, çevreye bilinçsizce atılan çöpler nedeniyle çöplüğe döndü.

Mevsimin kurak geçmesi ve gölet suyunun çekilmesiyle birlikte gölet kıyısındaki kirlilik de gözler önüne serildi. Buraya piknik yapmaya ve balık tutmaya gelenler çirkin görüntüden rahatsız oluyor. Gölet etrafında bulunan çöpler sadece plastik ve şişelerle de sınırlı kalmıyor. Gölet kenarında, sünger, jant kapağı, araba lastiği, klozet, ayakkabı, battaniye ve daha birçok atık da bulunuyor.

Eskiden temiz olan ve bu alanın bir an önce eski haline döndürülmesi istendi. Göletteki suyun çamur rengine döndüğünü ifade eden Keşanlılar, buradan tutulacak balıkları yemenin sağlığı olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Keşan Kent Konseyi adı altında oluşturulan grupta bu gölet tartışma konusu oldu. Çöpler arasında ölü bir balığın yer aldığı fotoğraf Kent Konseyi grubunda paylaşılırken, fotoğrafa "Çöp toplanarak bitmez, atmayarak biter", "Bu çöpleri atanlar insan, pis olduğu için eleştiriyi yapan yine insan, o zaman çözüm yolu da insan" gibi yorumlar yapıldı. - Edirne / Keşan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title