Haberler

Koç Fest'in Finali Eskişehir'de

Güncelleme:

TÜRKİYE KOÇ FEST ÜNİVERSİTE SPOR OYUNLARINI'NIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ FİNAL MÜSABAKALARI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

5 BİN SPORCU KOÇ FEST'İN FİNALİ İÇİN ESKİŞEHİR'DE BULUŞTU

Koç Topluluğu'nun 80'inci yılı olan 2006 senesinde üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet ile buluşturan Koç Fest, sponsorluğunu üstlendiği üniversite spor oyunları ile yıl boyunca 20 bin sporcunun 40 farklı branşta mücadelesine sahne oluyor. Her yıl 7 ildeki 7 üniversitede üniversite spor oyunları müsabakaları ile eş zamanlı düzenlenen Koç Fest'in büyük finaline bu yıl Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Final müsabakalarında yarışacak yaklaşık 150 üniversiteden 5000 sporcunun katılımıyla düzenlenen dev açılış töreninde konuşan Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, "Olimpiyatlara takımlarımızı gönderme başarısını yaşadığımız bugünlerde temennimiz Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın üniversitelerimizdeki sporcuların gelişimine katkıda bulunan sistem haline gelmesidir" dedi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise, Türkiye'de üniversite spor oyunlarının final şehirlerinde mini bir olimpiyat havası yaşattığını söyledi.

Koç Holding'in gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, Türkiye'yi uluslararası spor müsabakalarında temsil edecek başarılı sporcuların yetişmesine destek vermek ve spordan yola çıkarak centilmenlik ruhunu geliştirmek amacıyla başlattığı Koç Fest, 2012 maratonunu final müsabakalarına ev sahipliği yapacak Anadolu Üniversitesi'nde tamamlayacak. Koç Fest'in Anadolu Üniversitesi'ndeki büyük finalleri; Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, TBMM Milli Eğitim, Kültür ve Gençlik Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu Başkanı Prof. Dr Kemal Tamer, Ak Parti Milletvekili Salih Koca, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Adana Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Eskişehir protokolü, 5000'e yakın sporcu, antrenör ve idareci ile çok sayıda öğrenci katılımıyla düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Olimpiyat tadında açılış töreni

Türkiye Üniversite Spor Oyunları'nın açılış töreni Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi'nin gösterisiyle renklenirken, Koç Fest'in büyük finali için Türkiye'nin dört bir yanından gelen tüm sporcular stadyumda kortej yürüyüşü yaptı. Coşkuyla tribünleri selamlayan sporcular teker teker sahadaki yerlerini aldı.

5000 sporcu Eskişehir'de büyük final için kıyasıya yarışacak

Koç Fest'in yedinci ve son durağı büyük final müsabakaları için 11-17 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi olacak. Anadolu Üniversitesi'nde, Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın yüzme, sutopu, atletizm, jimnastik, kano branşlarının şampiyonaları yapılacak. Üniversite ayrıca Basketbol Süper Lig Final Müsabakaları, Hentbol Süper Lig Final Müsabakaları, Salon Futbolu Süper Lig Final Müsabakaları ve Voleybol Süper Lig Final Müsabakaları'na da ev sahipliği yapacak. 6 gün sürecek 9'uncu Türkiye Koç Fest Spor Oyunları'nın final müsabakalarına yaklaşık 150 üniversiteden toplam 5000 bin sporcu katılacak.

Anadolu Üniversitesi bayrağını Çukurova Üniversitesi'ne devretti

Açılış töreninin ardından, Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın bayrağı, önümüzdeki yıl üniversite spor oyunları finallerine ev sahipliği yapacak olan Çukurova Üniversitesi'ne verildi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Anadolu Üniversitesi'ne üniversite sporlarına verdiği desteğe ilişkin teşekkür ederken, "İnanıyorum ki Adana Çukurova Üniversitesi olimpiyat ruhunu Eskişehir'den Adana'ya taşıyacak, önümüzdeki yıl binlerce sporcu Adana'dan tüm Türkiye'ye başarılarını ilan edecek" dedi.

Oya Ünlü Kızıl: "Üniversite spor oyunlarının daha sıkı takip edilmesi ve gençlere centilmenlik ruhunu aşılamak üzere çalışıyoruz"

Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, Koç Fest'i büyük bir inanç ve coşkuyla sürdürmekte olduklarını söyledi. Eskişehir'in gerek üniversitesi gerekse spora olan katkılarıyla bir dünya şehrine dönüşmekte olduğuna dikkat çeken Oya Ünlü Kızıl: "Yıl boyunca 185 üniversiteden 20.000'i aşkın üniversiteli sporcunun mücadelesine sahne olan bu dev organizasyonun şampiyonlarını bu yıl final şehri olan Eskişehir'in Anadolu Üniversitesi'nden tüm Türkiye'ye duyuracağız" dedi. Oya Ünlü Kızıl şöyle devam etti: "Üniversite Spor Oyunları'nın daha çok ilgi çeken ve takip edilen bir organizasyon haline gelmesini sağlamak ve gençlerin sporculuk ruhunu ve bunun özü olan kardeşliği, birlik beraberliği ve centilmenlik ruhunu üniversite yıllarında yaşayarak öğrenmelerine katkıda bulunmak amacıyla bu etkinliği destekliyoruz."

Koç Fest sporcuları Avrupa'da ülkemizi temsil ediyor

Koç Holding'in Üniversite Spor Oyunları'nın en büyük destekçisi olduğuna değinen Oya Ünlü kızıl, Türkiye'deki başarılı sporcuların, Avrupa'da da büyük başarılara imza attıklarını görmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Oya Ünlü Kızıl sözlerini şöyle sürdürdü: "Olimpiyatlara takımlarımızı gönderme başarısını yaşadığımız bugünlerde temennimiz Üniversite Spor Oyunları'nın takip edilen ve izlenen bir organizasyona dönüşmesi ve Koç Fest'in üniversitelerimizdeki sporcuların gelişimine katkıda bulunan bir sistem haline gelmesidir." Dokuz farklı branşta final ve şampiyonluk karşılaşmalarının düzenleneceği büyük finallerde centilmenlik çerçevesinde kıyasıya mücadele edileceğine inancının tam olduğunu söyleyen Oya Ünlü Kızıl, projede emeği geçen tüm ekibe, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Koç Fest'te şampiyon olan takımlar Türkiye'yi yurtdışında temsil edecek

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları çerçevesinde 2011-2012 döneminde 185 üniversiteden 20 bin sporcu 40 branşta mücadele etti. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen final müsabakalarına 5 bin üniversiteli sporcu katılacak. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda, branşlarında şampiyon olan takım ve sporcular Avrupa Şampiyonaları'na gitme ve ülkemizi yurtdışında temsil etme fırsatını elde edecekler.

Anadolu Üniversitesi'nde festival tadında günler

Anadolu Üniversitesi, Koç Fest çerçevesinde Koç Topluluğu şirketleri tarafından düzenlenen oyunlar, yarışmalar, sahne şovları ve sürpriz etkinliklerle adeta bir festival alanına bürünecek. Eskişehirli gençler Koç Fest etkinliklerine katılarak bütün bir yılın yorgunluğunu atma fırsatı bulacaklar.

Gripin ve Aslı Anadolu Üniversitesi'nde rock rüzgarı estirecek

Anadolu Üniversitesi kampüsü gündüz Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları kapsamında düzenlenen spor müsabakaları ve teknolojik unsurları bünyesinde barındıran birbirinden eğlenceli oyunlarla renklenecek. Festival çerçevesinde ünlü rock grubu Gripin ve Aslı sahne alacak. 14 Mayıs'ta Gripin, 16 Mayıs'ta ise Aslı birbirinden güzel şarkılarıyla etkinliğe katılan gençlere keyifli saatler yaşatacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Üniversitesi Koç Holding Eskişehir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title