Haberler

Kleopatra Temizliği Operasyonu

Alanya'da, Bir Fuhuş Çetesini Takibe Alan Polis, Lüks Villalara Geceliği 500 ile Bin YTL Arasında Değişen Rakamlarda Kadın Pazarladığı İddia Edilen Bir Çeteyi Çökertti.

Alanya'da, bir fuhuş çetesini takibe alan polis, lüks villalara geceliği 500 ile bin YTL arasında değişen rakamlarda kadın pazarladığı iddia edilen bir çeteyi çökertti.

Çetenin, İstanbul, Ankara, Konya ve Mersin gibi kentlerden gelen zengin iş adamları için Rusya, Ukrayna ve Gürcistan'dan 3 aylığına 3 bin dolar anlaşmalı genç kızları Alanya'ya getirdiği öğrenildi.

Alanya'ya "çok para kazanacaksınız" umuduyla getirilen yabancı uyruklu 40 kadın ve aracılık eden 30 kişinin gözaltına alındığı fuhuş operasyonunda zanlılar sabahleyin sağlık kontrolünden geçirilmek üzere halk otobüsleri ile Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Rusya, Ukrayna, Moldavya , Romanya, Gürcistan gibi ülkelerden yüksek maaşla çalıştırmak vaadiyle Türkiye'ye getiren bir çetenin genç kızlara fuhuş yaptırdığı bilgisine ulaştı. 4 ay boyunca çeteyi takip eden polis, 3 Mayıs sabahı "Kleopatra Temizliği" operasyonunu başlattı. 30 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, insan ticareti suçuyla çetenin 16 üyesi, fuhuşa aracılık yaptığı iddiasıyla 14 zanlı, beraberinde 40 yabancı uyruklu kadınla gözaltına alındı.

Çetenin özellikle yaz sezonuna girilmesiyle hareketlenen ilçeye Rusya ve Gürcistan'dan yüksek öğretim görmüş mühendis, doktor ve avukat kızları tercih etmesi dikkat çekti. Gözaltındaki kızların ifadelerinde, çok para veren iş adamlarının tahsilli genç kızların dışındaki kızlarla beraber olmak istemediğini söylediği belirtildi. Polis, operasyonda yakaladığı 40 kadın ile çetenin ele başı M.Ö. ve birlikte çalıştığı 29 kişiyi sağlık kontrolünden geçirdi.

Polisin, 15 ev 15 apart otele yaptığı baskında 1 kuru sıkı tabanca, 1 bilye atar tabanca ve 2 gram içime hazır esrar ve kadınların yurt dışından getirilirken yapılan anlaşma senetleri ele geçirildi. Kadınların her birinin üzerinde iki GSM telefon hattı çıktı. Telefonlardan birinin 24 saat açık ve sadece çetenin ele başı ve yardımcısı ile görüşmek için kullanıldığı özel hat olduğu öğrenildi. Polis yabancı uyruklu kadınları yurt dışından getiren Ukraynalı Elmina Homativa'yı arıyor. Homativa'nın yurt dışındaki tüm bağlantıları sağlayan kadın olduğu iddia edildi.

(RY-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title