Haberler

KKTC'de İlk Kez Uluslararası Altın Ada Film Festivali Düzenlendi

KKTC’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Altın Ada Film Festivali, Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim’in “ Balık “ filmi gösterimiyle başladı.

KKTC'de ilk kez düzenlenen Uluslararası Altın Ada Film Festivali, Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim'in " Balık " filmi gösterimiyle başladı. Festival'in gala gecesinde onur ödülüne layık görülen Derviş Zaim'e ödülünü, Oscarlı Yönetmen, Yapımcı ve Yazar Peter Pudakowski takdim etti.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) galası düzenlenen festivalde ödülünü aldıktan sonra konuşan Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim, sinema alanında alması gereken daha uzun bir yolun olduğunu ifade ederek Altın Ada Uluslararası Film Festivali'nin gerçekleşmesine katkı sağlayanları kutladı. Derviş Zaim'in yanı sıra Türk sinemasının emektar oyuncuları Erdal Özyağcılar ve Demet Akbağ onur ödülüne layık görüldü.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptığı konuşmada, ülkenin ilk film festivali olan Altın Ada Uluslararası Film Festivali'ne tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, festivalin, ülke kültür, sanat ve tanıtımına katkı sağlayarak yıllarca devam etmesini istediğini söyledi. Festivalde, dünya sineması dışında Kıbrıs sinemasından da 20 kadar filmin izleyiciyle buluşacağını belirten Siber, festivalin kendini sinema alanında geliştirmek isteyen gençlere de örnek olacağını kaydetti. Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim'in bu ülkede sinemaya ilgi duyan gençler için önemli bir örnek olduğunu ifade eden Siber, festivalin Kuzey Kıbrıs'a önemli katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Siber, bir ülkenin uluslararası alanda kültür ve sanat yoluyla tanıtımının, o ülkenin gülen yüzü ve yumuşak gücü olduğunu da vurguladı.

Altın Ada Uluslararası Film Festivali Direktörü Yeşim Güzelpınar, festivalde yaptığı konuşmada, festivalin insan hakları, kadın, çocuk ve çevre konulu İngiliz ve Kıbrıs filmlerinin gösterileceğini belirterek, Kıbrıs'ı uluslararası sanat ve sanatçılarla buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Güzelpınar, sinema sektörüne ve bu sektörde gençlerin yetişmesine çaba harcayacaklarını vurgulayarak festivalde Kıbrıs kategorisinde 2 alanda yarışma açıldığını dile getiren Güzelpınar, bu yarışmaların sonuçlarının kapanış gecesinde açıklanacağını söyledi. Festival ana sponsoru Creditwest Bank Genel Müdürü Süleyman Erol ise, 20'nci yılını kutlayan bankanın çevre, kültür ve sanat alanlarında projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini kaydetti. Bu projelerden biri Creditwest Bankası Anı Ormanı, diğerinin ise ülke sanat ve sanatçısını dünya sanatçılarıyla buluşturma olduğunu belirten Erol, Altın Ada Uluslararası Film Festivali'ne bu kapsamda sponsor olduklarını söyledi. Türkiye ve dünyada artık sinemanın sadece bir kültür sanat aktivitesi olarak görülmediğini, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan dev bir sektör haline geldiğini belirten Erol, "Dileğim çevremizi kirletmeyecek ve güzel ülkemize önemli katkı sağlayacak bu sinema sektörü için buranın bir platform ve merkez olmasıdır" dedi.

Festivalde 7 gün boyunca 50'nin üzerinde uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmler, 5 değişik salonda izleyiciyle buluşacak. - GİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Sibel Siber Derviş Zaim Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title