Haberler

Kızlar İçin Yapılan 360 Kişilik Yurtta Sadece 25 Öğrenci Kalıyor

Muş'un Malazgirt İlçesinde Kız Çocuklarının Okutulması İçin Yaptırılan 360 Kişilik Kız Pansiyon Yurdu'nda Sadece 25 Kişinin Kaldığı Belirtildi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde kız çocuklarının okutulması için yaptırılan 360 kişilik Kız Pansiyon Yurdu'nda sadece 25 kişinin kaldığı belirtildi.

Kızların okullaştırılması için devlet tarafından Konakkuran beldesinde bulunan Şehit Er Vedat Kutluca Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) yaptırılan lüks yurdun boş kalması, velilerin kız çocuklarının eğitimleri konusundaki ilgisizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Şehit Er Vedat Kutluca YİBO'da kız öğrencilerinin de yatılı olarak okuması için Dünya Bankası tarafından finanse edilen 360 kişilik kız yurdu tamamlanarak hizmete açıldı. 120'şer kişilik üç blok halinde yaptırılan yurt binalarında şu

anda sadece 25 kız öğrencinin kaldığı açıklandı. Yurdun üç bloğundan birinde kız öğrenciler barınırken, iki blokta ise 249 erkek öğrenci kalıyor.

Malazgirt Kaymakamı Bilal Yavaş, Şehit Er Vedat Kutluca YİBO'nun ilçedeki en iyi okul konumunda olduğunu belirterek, "Çok güzel bir ortamı bulunan yatılı okulumuzda, aynı zamanda çok kaliteli eğitim de verilmektedir. Bu okulumuzun en güzel yanlarından bir tanesi barınma şartlarıdır. Odaları adeta otel gibi dört kişilik ve lükstür. Bu odalarda kalan öğrencilerimiz için her katta çok güzel banyolar bulunmaktadır. Yurtlarımız son derece lüks bir şekilde dizayn edilen bina ve mefruşatı ile hizmete açılmış

durumdadır. Yurtlarımızdaki öğrenci kapasitesi iyi durumdadır. Ancak kız çocuklarının eğitime kazandırılmaya başlaması ile yurtlardaki kız öğrenci sayısı da artacaktır. Bu yurtlarımızın tam kapasite ile hizmet vermesi için çalışmalarımız sürmektedir. Şu anda okulumuzda yatılı olarak öğrenim gören kız öğrenci sayısı 25'tir. Yurtlar yeni açıldığı için şu anda az olan bu sayı kesinlikle yükselecektir. Devletimiz çocuklarımızın okuması için hiçbir yatırımdan kaçınmazken, çocuklarımızın en iyi şartlarda barınması

ve beslenmesi için de gerekli önemi vermektedir. Yatılı okullarda barınan çocuklarımızın her türlü iaşesi karşılanmaktadır. Yatılı olarak barınan çocuklarımızın her türlü giyim ihtiyacı karşılanmakla birlikte aylık olarak harçlıkları da verilmektedir" dedi.

Şehit Er Vedat Kutluca YİBO'da yatılı olarak eğitim ve öğrenimlerini sürdüren kız öğrenciler de kendilerine sunulan imkanın çok güzel olduğunu söyledi. Çok lüks yurtlarda barındıklarını ve imkanlarının iyi olduğunu söyleyen Gülşen Çabuk isimli öğrenci, tek hayalinin öğretmen olmak olduğunu belirtti. Çabuk, ilköğretim beşinci sınıfa kadar köylerinde okuduğunu ve ikinci kademe olmaması sebebiyle yatılı okula gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, "Üniversite okuyup öğretmen olmak istiyorum. Şu anda

okuduğumuz okuldan ve kaldığımız yurtlardan çok memnunuz. Devlet bize çok iyi imkanlar sundu. Okula gitmeyen tüm arkadaşlarımızın yatılı okullara gelip eğitimlerini sürdürmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Evin Çakar isimli öğrenci ise doktor olmak istediğini ve tüm kızların okuması gerektiğini söyleyerek, "Annemiz ve babamız okumayıp cahil kalmışlar ama biz okumak istiyoruz. Bazı aileler çocuklarını okula göndermiyor" dedi.

(KT-AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title