Haberler

Kızıltepe'de Yağmurdan Tarım Alanları Zarar Gördü

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde son bir haftadır etkili olan yağışlar tarım alanlarına zarar verdi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde son bir haftadır etkili olan yağışlar tarım alanlarına zarar verdi.

Kızıltepe'de etkili olan yağışlar nedeniyle hububat tarlalarında zarar meydana geldi. Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, "Kızıltepe mevsimi bu sene çok çok iyiydi. Yalnız 3 gece önce ikindi vaktinde saat 3-4 gibi şiddetli bir rüzgar ve yoğun bir yağış vardı. Bundan dolayı çiftçimiz çok zarar gördü. Tüm ekinler yere yatmış. Hatta arpa çoğu dökülmüş, mercimek de öyle. Bu rüzgar ve yağmur olmasaydı çiftçilerimizin verimi çok çok iyiydi. Bu yağmur ve rüzgardan dolayı çiftçilerimiz yüzde 30 kadar zarar eder" dedi.

Kızıltepeli çiftçilerden Mehmet Kurt ise, "Ekinler hepsi yere düştü, bu başakların taneleri dolmayacak, yere düşenlerin hepsi çürüyecek. Biçerdöver bunu biçemeyecek duruma gelmiş. Çiftçi burada mağdur oluyor. Yetkililerin buna bir göz atmaları gerekiyor. Buna bir çare bulması lazım. Yağışlardan, doludan dolayı bu hale geldi. Tahminen bunun yüzde 80'i böyle, bölgenin hepsi öyle ekinlere bayağı zarar verdi. Tanelerini doldurmuş ekinlerin hepsi düşmüş" diye konuştu.

Abdulkadir Çimen adlı vatandaş da, "Hepsi yere düşmüş, biçerdöver zor bunu biçer. Zarar çok var, yere düştüğü için biçerdöver bunu almıyor. 5 gündür yağmur yağıyor, bundan dolayı ekinler yere düşmüş" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızıltepe Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title