Haberler

Kızılcabölük'te Aşıklar Ramazan Akşamlarına Renk Kattı

Denizli'nin Kızılcabölük Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri, 1 Denizli'nin Kızılcabölük Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri, 1. Aşıklar Şöleni ile renklendi.

Denizli'nin Kızılcabölük Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri, 1 Denizli'nin Kızılcabölük Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri, 1. Aşıklar Şöleni ile renklendi. Halkın yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen şölende aşıkların atışmaları beğeni topladı.

Denizlili Ozan Nihat Sönmez, Erzurumlu Aşık Selahattin Kazanoğlu ve Ağrılı Aşık Muhsin Yaralı'nın katıldığı şölen ve aşıklar, Kızılcabölüklülerin yoğun ilgisi ile karşılandı.

Şölende Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, Denizli Belediyesi Meclis üyeleri Mehmet Fevzi Yeniçeri, İbrahim Özcan Acar, Yunus Emre ve Tasavvuf alanındaki çalışmaları ile tanınan Yard. Doç. Dr. Mustafa Tatçı, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınlar kurulu üyesi ve yayınlar editörü Hakkı Uslu, Kızılcabölüklüler Vakfı 2. Başkanı Sefa Ağaç, Kızılcabölüklüler Vakfı kültür sanat komitesi başkanı Osman Gönlüm, GEKİAD başkanı Hamdi Yılmazlı, GEKİAD 2. Başkanı Mehmet Doğu, Denizli Şekerciler ve pastacılar odası başkanı Abdurrahim Demirdak izleyenler arasında yer aldı.

Erken saatlerde Kızılcabölük'e gelen aşıklar vatandaşlarla sohbet etti ve Kızılcabölük'ü gezdi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu ve meclis üyelerinin eşlik ettiği aşıklar Çalı Dede, Özay Gönlüm parkı ve Özay Gönlüm anıtı, Atatürk ve Kızılcabölüklü Şehitler Anıtı, Killi Pınarı, Aşıklar Yolu, Şehit Çeşmesi, Kızılcabölük pekmezinin geleneksel olarak üretildiği Pekmez çarpınası ve Herakliea Hieronu'nu gezdi. Daha sonra Kızılcabölük sokaklarını gezen grup, Kavaklı camisi, Hanönü camisi ve Dere camiyi ziyaret etti. Aşıklar, ayakta kalmaya çalışan Kızılcabölük el dokuma atölyelerine de uğrayarak, 600 yıllık geleneksel metotlarla üretilen el dokuma ürünlerini inceledi. Aşıklar, Kızılcabölük Hanife ve Ahmet Paralı el sanatları ve tekstil müzesini gezerek Kızılcabölük odasında sohbet etti.

İftarı Kızılcabölük'te yapan aşıklar Teravih namazı sonrası sahne aldı. Özellikle aşıkların sergilediği atışmalar vatandaşların yoğun alkışlarını aldı. şıklara Kızılcabölük Belediyesi yayınları, Kızılcabölük Dokuma Ürünleri ve teşekkür plaketleri takdim edildi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu; aşıklık geleneğinin yaşaması ve yaşatılması gerektiğini belirterek, hem vatandaşların aşıklarla-ozanlarla ve aşıklık geleneği ile tanışmasını sağlamak hem de aşıklık geleneğine destekleme sorumluluğunu yerine getirmek arzusuyla şölenin tertiplendiğini belirtti. Uslu, "Günlerdir aşırı sıcaklar olumsuz etkilemişti. Bugün yağan yağmurla serinledik. Ozanların ayağı bereketli geldi. Bu serin yaz gecesinde içimizi ısıttılar, duygularımızı ısıttılar. Kendilerine Kızılcabölüklüler adına teşekkür ediyorum. Onlar hak yolunda yürüyen insanlar. Onlar dilimizi, dinimizi, milli birlik ve beraberliğimizi koruma, yaşatma ve geleceğe taşıma inancıyla yola çıkmış ve bunu vazife bilmiş insanlar. Allah sözlerine, ellerine, dillerine nazar getirmesin. Biz onları hep hayırla yad edeceğiz. Onların da bizi hayırla yad edeceklerinden kuşkumuz yok ama bizi hep hatırlamaları için teşekkür plaketi ile Kızılcabölük el dokuma ürünlerinden takdim edeceğiz" dedi.

Geç saatlere kadar devam eden "1. Kızılcabölük aşıklar şöleni" plaket töreni ile sona erdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
title