Haberler

Kızıl Ada Yeşile Bürünecek

Muğla'nın Fethiye Körfezi'nin 4 mil açığındaki Kızıl Ada'da ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Muğla'nın Fethiye Körfezi'nin 4 mil açığındaki Kızıl Ada'da ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Fethiye Orman işletme Müdürlüğü tarafından 2014 Yılı Ağaçlandırma Programı'na dahil edilen Kızıl Ada'ya kızılçam, fıstık çamı, defne, keçiboynuzu ve sığla türlerinde 5 bin fidan dikimine başlandı. Çalışma kapsamında maki bitki örtüsüyle kaplı adanın yüzde 40'ının ağaçlandırılması planlanıyor.

Adaya 10 gün önce çıkarılan 25 orman işçisi, ağaçlandırılacak alanlara çukurlar kazıp, fidanların yağmur erozyonundan etkilenmemesi için doğal taş duvarlar örüyor. İnsan gücünün yetmediği noktalarda düzenlemeler, deniz yoluyla adaya getirilen ekskavatörle yapılıyor. Ağaçlandırma çalışmasının 15 gün içinde tamamlanması beklenirken, fidanlar adada serbest dolaşan keçi ve tavşanlardan korunması için uzaklaştırıcı ilaçla korunacak.

Ağaçlandırma sahasında inceleme yapan Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, adada daha önceki yıllarda da ağaçlandırma çalışması yapıldığını, ancak tam anlamıyla başarıya ulaşmadığını söyledi. Bu kez çok daha kapsamlı ve titiz bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Zorlu, insan gücünün yetmediği yerlerde, adaya getirilen iş makinesinin devreye girdiğini aktardı. İş makinesinin ağaçlandırma çalışmasına destek için adaya getirildiğini anlatan Zorlu, Kızıl Ada önümüzdeki yıllarda yeşille bürünecek dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title