Haberler

Kırşehir Yetiştirme Yurdu Öğrencileri "Sevgi Ormanı" Oluşturdu

Kırşehir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yetiştirme Yurdu öğrencileri Mucur'da "Sevgi Ormanı" oluşturdu.

Kırşehir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yetiştirme Yurdu öğrencileri Mucur'da "Sevgi Ormanı" oluşturdu.

Mucur- Kayseri yolu Eşle mevkisinde oluşturulan "Sevgi Ormanı" fidan dikme törenine, Vali Mehmet Ufuk Erden, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Müftüsü Mustafa Balık, İl Gençlik Spor Müdürü Şaban Güneş, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, Orman İşletme Müdürü Yaşar Duman, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Atak, Yetiştirme Yurdu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Erden, burada yaptığı konuşmada, dünyanın insanların yaşamasına en uygun zemin olduğunu, bu zemini ağaçlarla, yeşille, doğayı korumakla sonraki kuşaklara emanet etmek durumunda olunduğunu ifade etti.

Erden, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Anadolu'nun her köşesine bir ağaç dikme orman oluşturma, koruluk oluşturma çalışmaları yapılıyor. Bunun en önemli tarafı da kendi elimizle diktiğimiz fidanlar toprakla buluşurken çocuklarımızın bilinç altına ağacı koruma hassasiyeti yerleşecektir" dedi.

Daha sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalan yaklaşık 250 çocuk, isimlerinin bulunduğu künyeleri fidanlara bağlayarak 5 bin metrekare alana hatıra ormanı oluşturdular.

- KIRŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ufuk Erden Kırşehir Kayseri Mucur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title