Haberler

Kırşehir: Kaman, Belediye Başkanı İçin Yas Tutuyor

Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybeden Kırşehir'in Kaman İlçesi Belediye Başkanı Turgut Arslan'ın Cenazesi, Düzenlenen Törenle Memleketinde Defnedildi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kırşehir'in Kaman İlçesi Belediye Başkanı Turgut Arslan'ın cenazesi, düzenlenen törenle memleketinde defnedildi.

Belediye Başkanı Turgut Arslan için Kaman Belediyesi önünde cuma namazı tören düzenlenirken, törene Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve Hacı Turan, Kaman Kaymakamı Şaban Acar, Kaman eski Kaymakamı Süleyman Erdoğan, MHP'li eski bakanlardan Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kırşehirliler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Ali Alan, işadamı Bülent Sungur, esnaf birliklerinin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kaman eski Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Arslan'a duyduğu sevgiyi dile getirerek, "Ayrılırken yarım gitti diyordu. Bana güle güle demişti. Şimdi tamamı gitti. Ayrılığımızda haymana gidişimize üzülüyor. Meğerse tam ayrılıyormuş. Can dostum, seni anlatmaya kelimeler yetmez. Ama ne yapalım ki Necip Fazıl üstadın dediği gibi ölüme çare yok. Ölüm insan oğlunun kaçınılmaz gerçeği. Sırası gelen tek tek gidiyor. Belki başka bir törende, başka bir dostumuzu uğurlayacağız. Ama ani gidişlere dayanamıyoruz. Helalleşemedik ve güle güle bile diyemedim. Dürüstlük abidesi, adam gibi adam, insan gibi insan, yüreği vatan ve millet sevgisi doluydu. Aslan gibi insandı. Artık sağdan soldan seni eleştiren olmayacak. Bedavadan kamunun malını vermedin diye sana küsen olmayacak. Rahat uyu. Ailenden çaldığın vakitleri kamu hizmeti için ayırdın. Ne olurdu biraz kendine vakit ayırsaydın da hastaneye gitseydik. Kime yarandın canım dostum? Seni özleyeceğiz. Arslan kardeşim. İsmini yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Mekanın cennet olsun" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır, Kaman ve Kırşehir'in dürüst bir siyasetçiyi kaybettiğini belirterek, "Biliriz ki ölüm hak. Arkadaşımı kaybettim, dostumu kaybettim. Dostumu kaybetmenin acısını yaşıyorum. Kaman halkı bir babayı kaybetti, ben de bir ağabeyimi ve öğretmenimi kaybettim. Karıncayı bile üzmeyen bir belediye başkanını kaybettik ve üzüntülüyüz. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

Törende son olarak AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan söz alırken, Turgut Arslan'ın görev şehidi olduğunu belirtti. Arslan, "Toplum için kendini feda edenler vardır. Toplum için kendini feda edenler saygın insanlardır. Belediye Başkanımız Sayın Turgut Arslan görev şehididir. Çünkü o, görevi sırasında hayatını kaybetmiştir. O, masum Anadolu'nun yiğit bir evladıydı. Bozulmuş bir çağda yetimin ve kamunun hakkını sonuna kadar savunan biriydi. Herkese örnek oldu. Yaşadığı süre içerisinde memleketine defnedilmek istiyordu. Arkadaşlarına da 'Sizler benim kardeşimsiniz. Benim kardeşim yok ve benim cenazemi siz kaldıracaksınız' demişti. Bugün bu görevi yerine getireceğiz ve onu yalnız bırakmayacağız. Bundan sonra da sahipsiz bırakmayacağız. Evlatlarımıza onu anlatacağız. Çünkü, bazılarımızın öğretmen, bazılarımızın reis ve bazılarımızın da ağabeyimiz dediğimiz gönül dostu Turgut Arslan'ın ismini yaşatmak boynumuzun borcudur" ifadelerinde bulundu.

Kaymakam Erdoğan, Belediye Başkanı Çakır ve Milletvekili Arslan'ın, konuşmaları sırasında gözyaşlarını tutamadıkları gözden kaçmazken, Belediye Başkanı Turgut Arslan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrasında doğum yeri olan Ömerhacılı Beldesi'ne götürüldü ve aile mezarlığına defnedildi. Arslan'ın cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title