Haberler

Kırşehir'deki Yatırımlara 2011'de 49 Milyon TL Harcandı

Kırşehir'de 2012 yılı yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesi ile ilgili olarak İl Koordinasyon Kurulu ve İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı.

Kırşehir'de 2012 yılı yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesi ile ilgili olarak İl Koordinasyon Kurulu ve İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı.

Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında yatırımların takip edilerek zamanında bitirilmesi ve kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla Valilik toplantı salonunda düzenlenen 2012 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu ve İdare Şube Başkanları toplantısına, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Alaattin Gayretli ile İller Bankası, Karayolları, Devlet Su İşleri, Maden Tetkik Arama, Vakıflar, Tapu Kadastro ve Meteoroloji Bölge Müdürleri, kaymakamlar ve belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Gayretli, toplantıda yaptığı konuşmada, İl Koordinasyon Kurulu'nun Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda en az dört kez toplandığını, kamu yatırım politikasının temel amaçlarına ilişkin bilgiler aktardı.

Gayretli, 2011 yılında 249 projeye aktarılan 68 milyon 99 bin 329 TL'lik ödeneğin 48 milyon 982 bin 391 TL'sinin harcandığını, Kırşehir'de 249 projenin 167'sinin tamamlandığını, devam eden proje sayısının yüzde 24 gerçekleşme oranı ile 60, ihale aşamasındaki proje sayısının ise yüzde 3 gerçekleşme oranı ile 8, henüz başlamayan proje sayısı ise 14 olmak üzere toplam 249 proje yatırım programında yer aldığını söyledi.

Gayretli, sunumunda şunları kaydetti:

"Tarımda 40, madencilikte 1, imalatta 3, ulaştırmada 48, kültür ve turizmde 5, konutta 1, eğitimde 18, sağlıkta 4 ve diğer kamu hizmetlerinde de 129 olmak üzere 249 projenin yatırım programında yer aldığı Kırşehir'de, merkez ilçede 92, Akçakent'te 19, Akpınar'da 22, Boztepe'de 12, Çiçekdağı'nda 25, Kaman'da 46, Mucur'da 16 ve il genelinde de 17 proje yer aldı.

KÖYDES projesi kapsamında 133 projeye 2011 yılında toplam 5 milyon 189 bin 274 TL ödenek ayrılırken, yüzde 91,20 gerçekleşme oranıyla 4 milyon 732 bin 430 TL harcandı. Projelerin yatırımcı kuruluşlara göre dağılımında ise Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü 6, İller Bankası Bölge Müdürlüğü 12, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü 16, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü 7, MTA Orta Anadolu 3. Bölge Müdürlüğü 1, Vakıflar Bölge Müdürlüğü 4, Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü 3, İl Özel İdaresi 8, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 6, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 18, İl Sağlık Müdürlüğü 2, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 13, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü 1, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü 14, Şeker Fabrikası Müdürlüğü 3 proje ile 2011 yatırım programında yer aldı."

Koordinasyon Kurulu üyelerinin yeni yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Erden de, "Yeni bir yıl yeni bir umut demektir. Umudumuzu biz ülkemizin refahı, ülkemizin huzuru, ülkemizdeki kardeşliği konusunda önemli temennimiz var" dedi.

Rektör Saylam ise konuşmasında, 2008-2011 yılı içerisinde yapılan yatırımlarla ve 2012 yılı içerisinde yapılacak yatırımlara ilişkin bilgiler vererek, "Şu an itibariyle Fen-Edebiyat Fakültemizin binası, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarımız ve Kapalı Spor Salonumuz tamamlanmış durumda. Bunların tamamı 2011 yılı Haziran ayı itibariyle faaliyete geçti. Yapımı devam eden Merkezi Kafeterya Yemekhanemiz var. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Spor Daire Başkanlığı binalarımızın yapımı devam ediyor. 2012 yılı içerisinde Ziraat Fakültemizin yapım ihalesini yaptık, bunun yapımına başlayacağız. Yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alana sahip Ziraat Fakültemizin inşaatını başlatacağız. Ayrıca Yabancı Diller Yüksekokulumuzun yapımını da başlatacağız" diye konuştu.

2012 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu ve İdare Şube Başkanları toplantısı, yatırımcı kuruluşların 2011 yılında yaptıkları çalışmalar ile 2012 yılı içerisinde yapmayı planladıkları yatırım projelerine ilişkin bilgiler vermesi ve kurul üyelerinin soru, görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.

- KIRŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ufuk Erden Kudret Saylam Kırşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title